G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,32
CNY4,81
GBP44,57
EURO/USD1,09
BIST8.837,42
Petrol74,31
GR. ALTIN2.951,48
BTC2.306.949,02
Cemil Uçar

Dostlar Ve Düşmanlar Üzerine

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Aristo bile, “dostlarım dost yoktur” sözüyle hitap ettiği konuşmasını “dostlarım” diye söze girerek yapmıştır. Dost vardır ve gerçektir. Dost çok çok azdır, kabul ediyorum ama vardır. Dostluğu ve ihaneti en derininden yaşamak, insanı kendi gücünün üzerine çıkartır ve en inatçı yapar. Bu yüzden ben her ilk tanıdığıma, o andan itibaren kişi, “en iyi dostum olabilir” ihtimaliyle davranırım.
Düşmanlar için ölüm en kolayı ve iltifatıdır… Uzun, epey uzun yaşamaları için her zaman elinizden geleni yapmanızı öneririm. Asıl düşmanlarınızı her an aklınızda bulundurmalısınız.   Nasılsa dostlarınız her an sizi düşünür zaten.

Bu hayatın bin bir acı ve hüznünü unutturan tatlı bir masaldır Aşk.. Her ne kadar büyüdükçe – yaş aldıkça aşk‘ı duyma dinleme şansımız biraz azalsa da, bazen kendi kendimize uydurmak bile faydalıdır. Unutmayın, bir kişi deyip geçmeyin!.. Sevdiğiniz kişi veya kişiler varsa, hayatın anlamı coşkusu vardır; yoksa hayat tamamen cezadır.
Çok olmaz, dostlarınız bu yüzden de kaygılanmayın; adı üzerinde dost, mücevherlerin en nadide parçası ve hayatın onur duyacağınız belki de tek lüksüdür.
Lüksünüz daim olsun, derken şairin müthiş sözüyle selamlıyorum hepinizi:
Zenginlerin uşakları var bizim dostlarımız. 

28 Eylül 2021

Tablo:Wan Gogh Ren Nehrinde Yıldızlı Gece

Dostlar Ve Düşmanlar Üzerine

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Çok güzel bir yazı ,yüreğinize kaleminize sağlık…

    Cevapla
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!