G-QXXHXL9JW0
USD34,04
EURO38,02
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,11
BIST9.952,05
Petrol74,36
GR. ALTIN2.832,80
BTC2.142.397,47
Cemil Uçar

Salgın sonrası ”Yeni Dünya Düzeni”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlere tavsiyemi gençlerden önce ebeveynlerine söylemek lazım: yapmayın etmeyin demeyin asla!.. Hiç bir konuda engellemeye çalışmayın, neyi engellemek istiyorsanız ondan korumanın yolu yap oğlum, kızım demenizdir. Hatta daha beterini yap! Bırakın sizin aklınızla değil, kendi düşündükleriyle yaşasınlar. Ömrünce yanında olmayacaksınız çünkü çocuklarınızın. Yeni bir süreç ülkemizi daha ağır şartlarda bekliyor. İnsanlarda haklı olarak  bir an önce birbirine karışmaya, sokaklara akmaya hasret kaldı.

Hayatın temeli insanın önce kendini hem de istemsiz ve zorunlu olarak düşündüğünü bizlere göstermiştir. Bu doğanın yasası bizlerin keyfiyetine bırakılmamıştır.

Bedenimiz ancak bilincinin disiplinle eğitildiği doktorlar tarafından iyileştirilebilir…Umarım bu süreçte öğrenmişsinizdir.

Ben, yalnız başına bırakılır eğitilmezse benliğe dönüşür ve insanın başına neler neler açar; işte bu virüslerden kat kat tehlikeli cehalettir. Hele bizdeki gibi örgütlenmiş bir cehalet ile karşı karşıyaysak işimiz daha zor demektir.

HERKES PARANIN EGEMENLİĞİNİN ÇOK DAHA HİSSEDİLECEĞİ BİR DÖNEME HAZIR OLSUN. BU KUZULARI DAHA KUZU YAPACAK, ÇOĞUNA TESLİMİYET BAYRAĞI ÇEKTİRİP BİR KENARDA ÖLÜMÜ BEKLEMEYE İTECEKTİR. BİLMEK İÇİN DAHİ OLMAYA GEREK YOK!

Çünkü, öğretilmiş, ezberletilmiş çaresizlik kanıksanır ve yaşama biçimini alır. Dünyaya tekrar bunu gösterdiler. Bu temel psikolojik ortam sağlandıktan sonra dünyaya yön verenler, arkasından her istediklerini kolayca geniş kitlelere yaptıracaklardır.

Burada kısanın en kısası bundan da özeti nasıl anlatılır bilmiyorum; bildiğim şudur ki bir değişimi anlamak istiyorsanız birazda kendinizi katmalısınız. Yarınlarda yaşayacağımız değişimlerin başlıklarını şöyle tahmin edebiliriz.

Ağır bir ekonomik kriz…

Bundan daha ağırı bunun normal ve sıradan görülmesidir. İnsana her yer dar gelebildiği gibi gerekli hallerde de her yere sığdırılabilir çünkü. Radikal siyasi oluşumlar daha radikalleşecek ama eskinin adlarıyla ”Sosyalist”, ”Faşist” kavramlarıyla açıklanmayacak, çağrılmayacak. Bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz gibi sistemin tehlikeli gördüğü her kişinin adı ”İSYANCI” veya ”AKIL HASTASI ”  olarak adlandırılacaktır. Ben şahsen hazır olmaktan daha daha hazırım. Çünkü bu çağ şaşırma döneminin sonudur. Her şeye alışın dönemidir. Her şey çoklu ayrımlardan soyutlanacak ve kendisiyle karşıtı olarak var olacaktır.

Örneğin, ZENGİNLER ve FAKİRLER gibi.

Yalnız, bir farkla o hale getirecekler ki yaşamı; fakirlik bile lüks olacak:

Victor Hugo’nun ”SEFİLLER ROMANI YENİDEN YAŞANACAK.”

27 Nisan 2020 Büyükçekmece / İstanbul.

Salgın sonrası ”Yeni Dünya Düzeni”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!