USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.643,54

Hatay’da Cinsel İstismar Şüphelisi Metin Sucu’nun Ölümüne Tepki Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatay’da 8 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismar şüphelisi olarak aranan Metin Sucu, İstanbul’da yakalanıp Kocaeli’ne getirildikten sonra darp edilerek öldürüldü. Bu olayla ilgili olarak polis memurları Mehmet Yılmaz ve Muhammet Emin Cergibozan ile bekçi Uğur Oruç, Bartın’daki aileleri adına bir basın açıklaması yaptı. Mahkeme tarafından 21 yıl hapis cezasına çarptırılan emniyet mensuplarına verilen cezaların yetersiz olduğunu ifade ettiler.

Polis memuru Mehmet Yılmaz’ın eşi Şermin Yılmaz, mahkeme kararına tepki göstererek, “Görevlerine sadık olan ve her türlü zorluğa göğüs geren 3 kahraman emniyet mensubumuz, kamunun vicdanını yaralayan bir şekilde en ağır şekilde cezalandırıldı. Diğer suçlardan pişmanlık gösterenlerin indirim alırken, yakınlarımıza hiçbir şekilde indirim yapılmadı. Bu adaletsizliği hak etmek için ne yaptık?” dedi.

Geçen yıl mayıs ayında Çaycuma ilçesinde yaşanan cinsel istismar olayı, polis memurları Mehmet Yılmaz ve Muhammet Emin Cergibozan ile bekçi Uğur Oruç’u zorlu bir durumla karşı karşıya bıraktı. Bu olayın ardından 21 yıl hapis cezası alan bu emniyet mensuplarının aileleri, adalet arayışlarını sürdürüyor. Mahkeme kararına karşı tepkilerini dile getiren aileler, olayın üzerinden geçen zamana rağmen hala acılarını yaşadıklarını ve cezaların yetersiz olduğunu belirttiler.

Bartın’da yapılan basın açıklamasında, polis memurları ve bekçinin ailelerinin adalet arayışları devam ediyor. Başta polis memuru Mehmet Yılmaz’ın eşi Şermin Yılmaz olmak üzere, aileler, adaletin sağlanması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladılar. Toplumun desteğini de yanlarında görmek istediklerini belirten aileler, olayın unutulmaması ve benzerlerinin yaşanmaması için dikkat çekici adımlar atılması gerektiğini ifade ettiler.

Mahkeme kararının ardından yaşanan gelişmeler ise kamuoyunda geniş yankı uyandırmış durumda. Emniyet mensuplarının cezalarının yetersiz olduğunu düşünen birçok kişi, ailelerin adalet arayışlarına destek verirken, adaletin sağlanması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtiyor. Gelecek süreçte, bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli önlemlerin alınması ve suçluların adalete hesap vermesi konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturulması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay’da Cinsel İstismar Şüphelisi Metin Sucu’nun Ölümüne Tepki Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!