USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Gürcistan’da Yabancı Etki Yasası Protestolarında Son Durum: Veto Geçersiz Kılındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan’da “Yabancı etkinin şeffaflığı” yasasına karşı süren protestolar, Parlamento’da yapılan oylama sonucunda Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili’nin vetosunun geçersiz kılınmasıyla sonuçlandı. 4’e karşı 84 oyla vetonun geçersiz kılınması üzerine yasa resmiyet kazandı. Cumhurbaşkanı Zurabişvili, söz konusu yasayı 14 Mayıs’ta onayladı ancak 18 Mayıs’ta veto etti.

Başkent Tiflis’teki Parlamento binası önünde ise tartışmalı yasaya karşı protestolar devam ediyor. Göstericiler, “Rus kanunuyla yaşayamayız” ve “Köleler ve Ruslar” gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getiriyorlar.

“Yabancı etkinin şeffaflığı” yasa tasarısı, Gürcü Hayali Partisi tarafından parlamentoya sunulmuş ve ilk onayını 17 Nisan’da almıştı. İkinci onay ise 1 Mayıs’ta gerçekleşti. Tasarı, 14 Mayıs’ta yapılan üçüncü okumada 84 evet oyuyla kabul edilerek yasalaşmıştı.

Protestoların devam etmesi ve yasanın parlamento çoğunluğu tarafından onaylanması Gürcistan’da siyasi belirsizliği artırdı. Gürcistan halkı, yasanın yabancı etkileri azaltmak adına mı yoksa uluslararası ilişkileri zedelemek adına mı hazırlandığını tartışmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Zurabişvili’nin vetosunun geçersiz kılınması, ülkedeki siyasi gerginliği artırarak protestoların yayılmasına neden oldu.

Parlamentoda kabul edilen yasanın detayları hakkında net bir bilgi verilmezken, halkın endişelerinin giderilmesi ve şeffaflığın sağlanması adına Gürcistan hükümetinden yeni açıklamalar bekleniyor. Gürcistan siyaseti, parlamento kararları ve Cumhurbaşkanı’nın tavrı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gürcistan’da Yabancı Etki Yasası Protestolarında Son Durum: Veto Geçersiz Kılındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!