USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Ukraynalı Mühendisler Obüs Mezarlığında ‘Frankenştayn Silahlar’ Üretiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukrayna, Rusya’nın saldırılarına karşı verdiği savaşta topçu atışlarını devam ettirebilmek için obüs mezarlığını yağmalıyor. Neredeyse kullanılamaz haldeki yaklaşık 20 obüsten elde edilen parçalar bir tamirhaneye taşınarak burada birleştiriliyor. Savaşın başından bu yana Batı’dan bağışlanmış silahların çoğu ya imha edildi ya da hasar gördü. Bu durum Ukrayna’yı “Frankeştayn silahlar” üretmeye yönlendirdi.

Rus güçlerinin Avdiivka şehrini ele geçirmesinden sonra Ukrayna savunmaya geçti. ABD ve müttefikleri, Ukrayna’ya sağladıkları silahların savaş alanında sürdürebilir olup olmadığı konusunda endişe duyuyor. Ukrayna’nın silahları onarmak ve savaş sırasında kullanabilir hale getirmek için yedek parçalara ihtiyacı var. Ancak bu parçaların akışı konusunda belirsizlikler bulunuyor.

Ukrayna, Batı’dan yeterli düzeyde parça alamadığı için silah sistemlerini ‘yamyamlaştırıyor’. ABD’nin yardım paketleri yoluyla gönderdiği parçalarla birlikte birçok silahın işlerlik kabiliyeti korunmaya çalışılıyor. Ancak Ukrayna’nın bu şekilde sürdürdüğü sistem uzun vadede sürdürülebilir olmayabilir.

Ukrayna’da bazı yabancı silah şirketleri, Ukrayna’nın silahlarını onarmak için çalışmalara başlama planları yapıyor. Bunun yanı sıra, bir tamir üssü kurulması planlanıyor. Üs mühendislerinden biri olan Serhiy, yedek parça konusunda daima endişeli olduğunu ancak çözüm bulmak zorunda olduklarını belirtiyor. “Obüs mezarlığı” olarak adlandırılan enkaz alanında, M777 topçu silahları bulunmaktadır ve burada silahların canlandırıldığı ifade ediliyor.

Ukrayna, üreticilerinin hesaplamalarından daha fazla topçu silahı atışı gerçekleştiriyor. Baş mühendis Serhiy, bir namlunun değiştirilmeden önce genellikle 2.500 kez ateş etmesi gerektiğini belirtirken, Ukrayna’nın bu sayıyı 5.000 veya daha fazla atışla aştığını söylüyor. Bu aşırı kullanım nedeniyle namlular genellikle menzilini kaybediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ukraynalı Mühendisler Obüs Mezarlığında ‘Frankenştayn Silahlar’ Üretiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!