G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,66
CNY4,86
GBP44,97
EURO/USD1,10
BIST9.057,95
Petrol77,69
GR. ALTIN2.908,60
BTC2.149.539,95

Tatların Kralı Parmesan Peyniri: En Faydalı ve Lezzetli Seçim!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parmesan peyniri dünya genelinde yaygın bir şekilde tüketilmesine rağmen Türk mutfağında pek tercih edilmiyor. Ancak araştırmalar, parmesanın en faydalı peynirlerden biri olarak seçildiğini gösteriyor.

Son dönemde popülerleşen yeni nesil restoranlarda sıkça kullanılan parmesan peyniri, diyetisyenler tarafından da öneriliyor. İtalya’nın kuzeyindeki Emilia-Romagna bölgesine özgü olan bu peynir, özellikle Parma, Reggio Emilia, Modena ve Bologna gibi bölgelerde üretiliyor. Parmesan peyniri sert ve kırılgan bir yapıya sahip olup içinde küçük kristaller bulunabilir. Bu kristaller, peynirin olgunlaştığını ve doğru şekilde üretildiğini gösterir.

Parmesan peyniri az yağ içerirken yüksek miktarda protein barındırır. Bu özelliğiyle sağlıklı beslenmeyi desteklerken kilo vermeye de yardımcı olabilir. Ayrıca 36 ay kadar olgunlaştırılan parmesan peynirinin laktoz oranının düşük olması da önemli bir avantaj sağlar. Parmesan genellikle rendelenmiş olarak makarna, risotto, çorba ve salatalarda kullanılır. Ayrıca tek başına da tercih edilebilir.

Parmesan peyniri hava geçirmeyen bir ambalajda saklanmalı ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Doğru koşullarda saklandığında uzun süre dayanabilir ve lezzetini korur. Peynirin yüzeyi hava ile temas ettikçe sertleşebilir, bu nedenle kullanmadan önce dış kısmının hafifçe kesilmesi önerilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatların Kralı Parmesan Peyniri: En Faydalı ve Lezzetli Seçim!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!