G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.856.708,80

Milli Eğitim Bakanı: İş Kanunu’na Aykırılıktan 920 Özel Okula Cezai İşlem!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milletvekillerinin özel okullardaki öğretmenlerin ve ücretli öğretmenlerin sorunları hakkındaki sorularına cevap verdi. Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmenlerin maaşlarıyla ilgili düzenlemeleri hatırlattı. Ayrıca, uzman ve usta öğretici olarak görevlendirilenlerde aranan şartları da belirledi.

Ek ders ücretlerinde yapılan %25’lik artıştan bahseden Bakan Tekin, ek ders ücreti karşılığında ders verenlerin sadece fiilen ders verdikleri zaman ücret alabileceklerini belirtti. Tekin ayrıca, ek ders ücretlerinde %25’lik artışın 1 Kasım 2023’te yürürlüğe girdiğini açıkladı. Hükümet programları doğrultusunda ek ders ücreti alarak görev yapanların mali haklarının iyileştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Ücretli öğretmenlerin geçici olarak görevlendirilmesinin eğitimin aksatılmaması amacıyla yapıldığını belirten Bakan Tekin, bu uygulamanın zorunlu durumlarda geçici olarak başvurulan bir yöntem olduğunu vurguladı. Özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim personelinin iş sözleşmeleri ve haklarının İş Kanunu’na uygun olduğunu ifade etti. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, son bir yılda 920 özel öğretim kurumuna toplam 65 milyon lira idari para cezası kesildiği bilgisini paylaştı.

Bakan Tekin, özel eğitim kurumlarında mevzuata aykırı uygulamaların tespit edilmesi durumunda gerekli idari yaptırımların uygulandığını belirtti. Ülke genelinde özel öğretim kurumlarında yapılan denetimlerin sonucunda para cezası kesilen kurum sayısının 920 olduğunu ve toplam cezanın 65 milyon lira olduğunu açıkladı. Tekin, Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerin planlama doğrultusunda gerçekleştirildiğini ve mevzuata uygun olmayan uygulamaların tespit edilmesi durumunda idari yaptırım uygulanmasının devam edeceğini söyledi.

Sonuç olarak, Bakan Yusuf Tekin sorulan sorulara detaylı ve açıklayıcı bir şekilde cevap verirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin haklarını korumak ve mevzuata uygunluğunu sağlamak adına yaptığı çalışmaları ve denetimleri vurguladı. Bu doğrultuda özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin haklarının korunduğunu ve hukuka uygunluğun sağlandığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı: İş Kanunu’na Aykırılıktan 920 Özel Okula Cezai İşlem!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!