USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den eleştiriye cevap: “Çocuğunuzu okula yazdırırken öğretmen seçmeyin lütfen”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son zamanlarda öğretmenlerin mülakatla seçilmesi konusunda yapılan eleştirilere cevap verdi. Bakan Tekin, bu eleştirilere karşı çıkarak, öğretmenlerin seçiminde en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Velilere seslenen Bakan, çocuklarını emanet eden velilerin iyi eğitim verecek öğretmenleri seçme konusunda kendisine güvenmelerini istedi.

Bakan Tekin, öğretmenlerin mülakat süreci ile ilgili olarak ÖSYM’nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini ve seçme yönteminin doğru olduğunu belirtti. Ayrıca üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının da bakanlık tarafından dağıtılan ders kitapları ve müfredattan çıkarılacağını açıkladı. Öğrencilerin ek eğitime ihtiyaç duymaması için çalıştıklarını belirten Bakan Tekin, destekleme ve yetiştirme kurslarının önemine vurgu yaptı.

Yeni müfredatın tartışmaları ve eleştirilerini takip ettiklerini söyleyen Bakan Tekin, müfredatın askıya alınmasının ardından gelen görüş sayısını ve indirilme sayısını açıkladı. Müfredat çalışmalarında binin üzerinde kişiyle çalıştıklarını ve özel yayınevlerinden kitap talep etmediklerini vurguladı. Müfredatın son halini almasının ardından herkesin programa uygun kitaplar yazabileceğini belirtti.

Öğrencilerin LGS’ye hazırlandığına dikkat çeken Bakan Tekin, sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve sınavın planlandığı gibi 2 Haziran’da yapılacağını duyurdu. Öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanması için de düzenlemeler yapılacağını müjdeledi. Öğretmenlere yönelik şiddetle karşı karşıya kalanların başka okullara atanabilmesi için yönetmelikte hükümler oluşturacaklarını ifade etti.

Son olarak, Bakan Tekin öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin karşılanması, öğrencilerin eğitim kalitesinin artırılması ve öğretmen mülakatlarının seçim sürecindeki önemine dair açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verme konusundaki kararlılığını ve bakanlık olarak yapılan çalışmaları desteklediğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den eleştiriye cevap: “Çocuğunuzu okula yazdırırken öğretmen seçmeyin lütfen”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!