USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Metropoll Anketi: İmamoğlu veya Yavaş olsaydı seçimi kazanır mıydı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metropoll Araştırma şirketi tarafından yapılan ankette, Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferli çıkışının ardından 14 – 28 Mayıs 2023 seçimlerine dair tartışmalar gündeme geldi. Araştırmaya göre, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile yarıştığı bu seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın aday olması durumunda seçimin kazanılıp kazanılmayacağına dair sorular yöneltilmiş.

Ankete katılanların %54.9’u, İmamoğlu veya Yavaş’ın aday olması durumunda seçimin kazanılacağını düşünürken, %37.4’ü bunun mümkün olmayacağını belirtmiş. Parti seçmenleri arasında ise CHP’lilerin %77.9’u, muhalefetin adayı olarak İmamoğlu veya Yavaş’ın seçimi kazanacağına inanmış. Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, yapılan araştırma sonuçlarını paylaşırken, halkın ve muhalefet liderliğinin hala tanınmadığını ve yanlış yönlendirildiğini savunmuş.

Ankette verilen cevaplara göre, İstanbul ve Ankara’nın mevcut belediye başkanlarının seçime katılması durumunda Türkiye’de farklı bir siyasi durumun oluşabileceği ifade edilmiş. İmamoğlu ve Yavaş’ın aday gösterilmesi, CHP’nin seçimlerde daha başarılı olabileceği düşünülmüş. Özellikle CHP seçmenleri tarafından yapılan değerlendirmeler, partinin içindeki destek oranının %80’e ulaştığını göstermiş.

Sonuç olarak, Metropoll Araştırma’nın yapılan ankette elde ettiği verilere göre, İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığı durumunda seçimlerin nasıl bir sonuç doğuracağına dair belirsizlik devam etmekte. Bu çerçevede, Türkiye’de siyasi arenada önümüzdeki dönemde nelerin yaşanabileceği merak konusu olarak gündemdeki yerini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Metropoll Anketi: İmamoğlu veya Yavaş olsaydı seçimi kazanır mıydı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!