USD38,70
%-0.18
EURO43,50
%0.27
EURO/USD1,12
%0.10
BIST9.541,30
%-1.65
Petrol64,28
%-2.74
GR. ALTIN4.001,56
%1.02
BTC4.023.480,84
%0.40
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MediaMarkt Türkiye, Avrupa’nın İkinci Büyük Pazarı

MediaMarkt Türkiye, Avrupa’nın İkinci Büyük Pazarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MediaMarkt Türkiye CEO’su Hulusi Acar, 2024 yılında Türkiye’nin en popüler elektronik perakendecisi olarak büyümeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettiklerini belirtti. Acar, Türkiye’nin Avrupa’da Almanya’dan sonra en yüksek satış performansına sahip ikinci pazar konumuna yükseldiğini açıkladı.

2024 yılını değerlendiren MediaMarkt Türkiye, geleceğe dair hedeflerini de paylaştı. MediaMarktSaturn’ün Avrupa’daki 11 ülkesinde 1016 mağaza ile 22,4 milyar euro satış geliri elde ettiğini ifade eden Acar, MediaMarkt Türkiye’nin 102 mağazası, 4 bin çalışanı ve 8 milyon MediaMarkt Club üyesi ile sektördeki liderliğini sürdürdüğünü belirtti.

“Grubun başarısında Türkiye’nin katkısı büyük”

Global ölçekte hem fiziksel mağazaların hem de kişiselleştirme stratejilerinin önemine değinen Acar, 48 milyon euro ek gelir sağladıklarının altını çizerek Türkiye’nin bu başarıda önemli bir rol oynamış olduğunu vurguladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen elektronik perakendecisi olma yolunda büyümeye devam ederken, grup başarısına da katkılar sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Avrupa’da MMSGH ülkelerinin 9’unu geride bıraktıklarını söyleyen Acar, şirketin perakende dönüşümüne liderlik etmeye ve Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye, Avrupa’da satış performansı en büyük ikinci pazar

Bireysel olarak Türkiye’nin 2023 için en çok tercih edilen elektronik perakendecisi olma hedefini 2021 yılında gerçekleştirdiklerini kaydeden Acar, “2021 yılından bu yana sektördeki liderliğimizi koruyoruz. Ancak bu başarıyla yetinmiyoruz, global ölçekte de Türkiye’nin gücünü sergiliyoruz. Şu anda MediaMarktSaturn’ün stratejik bir ülkesi durumundayız ve Türkiye, Avrupa’da Almanya’dan sonra en yüksek satış performansı gösteren ikinci pazar konumunda.” dedi. Ayrıca, çalışan bağlılığında da Avrupa’da ilk sırada bulunduklarını belirtti. Şirketin hedefinin, 2027 yılına kadar ana kategoriler ve tüm kanallarda müşterilerin ilk tercihi olmak olduğunu ifade etti.

Perakendenin geleceği: Pürüzsüz bir omnichannel deneyim

2025 yılı itibarıyla tüketici elektroniği pazarının 1 trilyon TL’yi aşacağını vurgulayan Acar, “Hızla değişen dünyada en kritik unsur, müşterinin değişimini ve ihtiyaçlarını doğru bir şekilde anlamaktır. Tüketiciler, hayatı kolaylaştıracak yeni alışkanlıklara yöneliyor ve bu doğrultuda farklı markalardan da benzer kolaylıkları talep ediyorlar.” dedi. Tüketicilerin online ve offline alışveriş deneyimlerini birleştirdiğini belirten Acar, fiziksel mağazacılığın değişen ihtiyaçlar doğrultusunda öneminin arttığını belirtti. Şirket olarak “Deneyim Şampiyonluğu” vizyonuyla pürüzsüz bir omnichannel ortamı yaratmayı hedeflediklerini ifade etti. Müşterilerin yüzde 43’ünün omnichannel deneyimi yaşadığını ve bu gruptan gelen harcamaların yüzde 61’e ulaştığını söyledi.

“Ürettiğimiz omnichannel dünyanın kalbinde mobil uygulamamız var”

Acar, şirketin mobil uygulamasının omnichannel yolculuğunun merkezinde yer aldığını düşündüğünü belirtti. “Mobil uygulamamızda kullanıcılarımıza hem offline hem de online bütünleşik bir deneyim sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl uygulamamızı yeniledik ve kullanıcı dostu özellikler ekledik. 2025 mali yılının ilk çeyreğinde dijital satışlardaki mobil uygulama gelir payımız yüzde 26’dan yüzde 41’e yükseldi.” diye konuştu. MediaMarkt Club’un da büyümeye devam ettiğini, son bir yıl içinde program üyeliğine 2 milyon kişinin katıldığını ve toplam satışların yaklaşık yüzde 50’sinin bu üyelerden geldiğini açıkladı.

Yapay zeka gibi gelişmiş teknolojileri müşteri deneyimi yolculuğunda kullandıklarını belirten Acar, “Yeni deneyimlerle müşterilerimize kişiselleştirilmiş öneriler sunuyor ve onların hayatlarını kolaylaştıracak ürünlerle buluşmalarını sağlıyoruz. Yapay zekayı, mobil alışveriş deneyimimizin kişiselleştirme sürecine entegre ettik.” ifadesini kullandı. AI chatbotları ve AI Hediye Bulucu gibi uygulamalarla müşteri memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

“Yerli üretime ve döngüsel ekonomiye destek oluyoruz”

Kendi markaları olan PEAQ, KOENIC ve ISY’yi MediaMarkt güvencesiyle sunmaya devam ettiklerini belirten Acar, yerli üretimi desteklemeye kararlı olduklarını ifade etti. Yenilenmiş cihazlara olan talebin artış gösterdiğini vurgulayan Acar, bu konuda yaygın bir hizmet sunduklarını kaydetti. “200.000 eski cihazı ekonomiye kazandırarak, 27.000 yenilenmiş cihazı yeniden tüketicilere sunduk.” dedi.

Teknolojinin herkes için erişilebilir olmasının sosyal bir sorumluluktan çok daha fazlası olduğunu vurgulayan Acar, “Blindlook teknolojisiyle mağazalarımızda görme engelli bireylere yönelik sesli destek çözümleri sağlıyoruz.” şeklinde konuştu. Mağazalarda sesli yönlendirme sisteminin bulunduğunu, bu teknoloji ile 46.000 görme engelli bireye ulaştıklarını dile getirdi.

Kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarına vurgu yapan Acar, “Hedefimiz ülke genelindeki mağazalarda kadın istihdamında yüzde 50 oranını yakalamak.” dedi.

Acar, “Sürdürülebilirliği uzun soluklu bir yolculuk olarak tasarlıyoruz. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile yürütülen ‘Eğitimle Daha İyiye’ projesiyle geleceğe yatırım yapıyoruz. Depremden etkilenen bölgelerde 4 mobil öğrenim birimi kurarak, yaklaşık 8 bin çocuğa eğitim verdik. 4 yılda 24 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.” diye ekledi. – İSTANBUL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MediaMarkt Türkiye, Avrupa’nın İkinci Büyük Pazarı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Gazetemize Abone Olabilirsiniz.

Yeni haberlerden anında haberdar olmak için e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!