Yerli teknoloji şirketi, Türk mitolojisinden ilham alarak, aksiyon ve macera türünde geliştirdiği yeni dijital oyunla global pazarda yer edinmeyi planlıyor.
Edinilen bilgilere göre, 2015 yılında kurulan ve finans, oyun, dijital yayıncılık ile altyapı teknolojileri gibi birçok sektörde faaliyet gösteren firma, Türk mitolojisinden esinlenerek hazırladığı video oyununu çevrim içi platformlara kısa sürede açmayı hedefliyor.
“Olpamis” adıyla tanıtılacak oyun, kültürel köklerin evrensel bir şekilde aktarılmasını amaçlıyor.
Firmanın hedefi, dünyaca ünlü dijital oyun platformunda yer almak.
Roof Stacks şirketinin kurucusu Burak Soylu, AA muhabirine proje hakkında bilgi verirken, iki yıl süren geliştirme aşamasının devam ettiğini belirtti.
Dijitalleşen dünyada oyun sektörünün de dönüşüm geçirdiğini vurgulayan Soylu, geçmişte CD’lerden alınan oyunların artık çevrim içi platformlara entegre edildiğini ifade etti.
Soylu, çevrim içi oyun dağıtımında önemli bir yere sahip olan Steam platformunun, kendileri için büyük bir hedef oluşturduğunu dile getirerek, “Metroidvania (aksiyon ve macera) tarzında oyun üretiyoruz. Bu, o platformda üretilebilecek en zorlu oyun kategorisidir. Türk kültürünü ve Türk dünyasının özünü yansıtan bir oyun geliştirmek için motive olduk. Ana karakterimiz bir kurt, ve bunun etrafında kardeşlik üzerine derin bir hikaye kurguladık.” dedi.
Olpamis oyununu Kasım ayında Steam’de yayınlamayı planladıklarını ve Haziran 2026’da diğer platformlarda da oyuncularla buluşacaklarını belirten Soylu, Ankara’da düzenlenen 7. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda oyunun ilk tanıtımını gerçekleştirdiklerini, ayrıca Almanya’nın Hamburg kentinde oyun meraklılarıyla bir araya geleceklerini aktardı.
Soylu, sektöre yönelik hedefleri konusunda “Olpamis’i 3 milyon kopya satarak, hedeflerimizi gerçekleştirmemiz durumunda 100 milyon dolar gelir elde etmeyi amaçlıyoruz. Şirket olarak iki Turcorn çıkarmayı planlıyoruz. Özellikle Web3 ve Fintech alanlarında bu hedefe odaklandık.” şeklinde konuştu.
Türkiye’deki ilgili kurumların oyun sektörünü gelişimine katkı sağlamak için çeşitli adımlar attığını belirten Soylu, “Oyun dünyasındaki başarı, bir oyunun 1 milyar dolara satılması değil, 1 milyar dolara bir oyun şirketinin alınmasıdır. Biz, bu ortamı oluşturmak için çalışıyoruz. Aylık oyun üretmek yerine, oyun sektöründe önemli bir aktör olmayı amaçlıyoruz. Hedeflerimize ulaşır ve başarılı olursak, oyun dünyasında ürün geliştirme yaklaşımını kurmayı planlıyoruz.” diye ekledi.