Bültende, İzmir Şehir Hastanesi’nde bir kişinin sağlık çalışanını pompalı tüfekle rehin aldığı iddialarının doğru olmadığı belirtildi. Söz konusu olayda, daha önce hastaneden sağlık hizmeti alan bir kişinin hastaneye geldiği ve taşkınlık yapacağı ihbarı üzerine emniyet güçleri tarafından kontrol altına alındığı kaydedildi. Şahsın aracında bir silah bulunduğu belirtildi ve hastane personeli tarafından muayenesi gözetim altında gerçekleştirildi. Emniyetteki sürecin ardından şahsın herhangi bir şikayet bulunmaması nedeniyle savcılıkça serbest bırakıldığı bildirildi.
Aynı gün içerisinde şahsın ameliyat yerinde kanaması nedeniyle hastaneye tekrar gelmesi tedirginliğe yol açtı. Hastane güvenlik görevlileri duruma müdahale ederek, şahsı kontrollü bir şekilde hastane dışına çıkardı. Doktor ve sağlık çalışanları bilgilendirildi ve şüpheli şahıs güvenlik personeli eşliğinde polise teslim edilerek tutuklandı.
Bültende ayrıca, İktidarın Çalışma Meclisi’ni 1 Mayıs işçi bayramında toplayacağı iddialarının doğru olmadığı belirtildi. 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak toplantıda 32 milyon çalışanı ilgilendiren düzenlemelerin görüşüleceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraflarla Beştepe’de buluşacağı belirtildi.
Eski rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder’in Boğaziçi Üniversitesi’ne girişinin kısıtlanmadığı vurgulandı. Bir güvenlik görevlisi tarafından durdurulduğu anlaşılan Ergüder’in sorunu rektörlüğün haberi üzerine çözüldü.
Bazı sosyal medya hesaplarında 15 Temmuz gazilerinin maaşlarının kesildiği iddialarına da değinildi. Aylık olarak ödemelerin devam ettiği ve bazı hak sahiplerinin toplu ödeme taleplerine olumlu yanıt verildiği belirtildi.
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde uyku apnesi tedavisi görmeyen kişilere sürücü belgesi verilmemesiyle ilgili manipülatif paylaşımlara da yer verildi. Yönetmelikte herhangi bir değişiklik olmadığı ve uyku apnesi olanların tedavi görmesi durumunda sürücü belgesi alabilecekleri belirtildi.
Son olarak, İsrail propaganda hesapları tarafından yapılan Kolombiya Üniversitesi Rektörü Nimet Minuşe Şefik’e yönelik iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Fotoğrafların dijital ortamda manipüle edildiği ve asılsız olduğu tespit edildi. Olayın gerçek görüntülerine bakıldığında iddiaların temelsiz olduğu anlaşıldı.