USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.057,27

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Sonucu Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılar 7 Ekim tarihinden beri devam etmekte. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 535, yaralı sayısı ise 77 bin 704 olarak açıklandı. İsrail bombardımanı özellikle çocuk ve kadınları hedef alarak bölgedeki sivilleri etkilemekte ve binlerce Filistinli yaşamını kaybetmektedir.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde Gazze Şeridi’ne gerçekleştirilen 5 saldırıda 47 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 61 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. Saldırıların 207 gündür aralıksız devam ettiği vurgulanırken, buna bağlı olarak can kaybının 34 bin 535’e, yaralı sayısının ise 77 bin 704’e yükseldiği ifade edildi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları uluslararası toplumda da büyük endişeye neden olmaktadır. Bölgede yaşanan insani krizin derinleşmesi ve can kayıplarının artması ciddi bir insani krize yol açmaktadır. Gözlemciler, İsrail’in sivilleri hedef alarak yapılan saldırılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtmektedir.

Filistin halkının yaşadığı acı ve zorluklar karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmaması ve İsrail’in saldırılarını durdurması gerekmektedir. Filistinli sivillerin korunması ve insani yardımların ulaştırılması için uluslararası toplumun harekete geçmesi önemlidir. Aksi takdirde, bölgedeki insani krizin derinleşmesi kaçınılmaz olacaktır.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sonucunda binlerce Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı acı bir gerçektir. Uluslararası toplumun bu duruma duyarsız kalmaması ve gerekli adımları atarak Filistin halkının yanında olması gerekmektedir. Bu şekilde, bölgedeki insani krizin sona erdirilmesi ve barışçıl bir çözüm bulunması mümkün olabilecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Gazze’ye Saldırıları Sonucu Hayatını Kaybedenlerin Sayısı Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!