USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Galata Kulesi Restorasyonu Tamamlandı! Gözler Galata Kulesi’nde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Kasım 2023 tarihinde başlayan Galata Kulesi restorasyon çalışmaları kapsamında, tarihi binanın 8. katı ziyarete kapatılmıştı. Restorasyon sürecinde, 270 kiloluk bakır alem 63 metre yüksekliğe sahip kuleye nefes kesen bir operasyonla restore edilerek 4 parça halinde takılmıştı. Aynı zamanda, yapıdaki beden duvarları ve zemininde jeoradar çalışmaları gerçekleştirilmişti. 23 Şubat’ta ise tarihi Galata Kulesi, dış cephe onarımı ve deprem güçlendirme çalışmaları için ziyarete kapatılmış ve çevresi iskele ile örülerek inşaat filesiyle kapatılmıştı.

Restorasyonu tamamlanan Galata Kulesi, İstanbul’un simgelerinden biri olarak dış cephe onarımı ve depreme karşı güçlendirme çalışmaları sonucunda açıldı. Restorasyon süreci, fen ve sanat kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilerek, kule hem kültürel mirası koruyacak hem de göçmen ebabil kuşlarına ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendi. Ziyaretçiler, saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü olarak kuleyi ziyaret edebilmekteler.

Ziyaretçiler arasından Ramazan Yücel, kuleyi ziyaret ettiği için mutlu olduğunu belirterek manzarayı görmek için heyecanlı olduğunu söyledi. Ankara’dan gelen bir diğer ziyaretçi olan Mustafa Dönmez ise restorasyon sonrası kuleyi gezmek için sabırsızlandıklarını ifade etti. Kazakistanlı bir öğrenci ise Galata Kulesini gezmeye karar verdiğini ve manzarasının çok güzel olduğunu belirtti.

Galata Kulesi’ni çizgi filmde gören çocuklarıyla gelen bir ziyaretçi olan Tuğba Deveci, çocukları için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ve İstanbul’u keşfetmeye geldiklerini dile getirdi. Ayrıca, restorasyon sonrası Galata Kulesinin doğal dokusuna uygun bir şekilde yenilendiğini söyleyen Zeynep Handan, yapılan çalışmaları beğendiğini ifade etti. Tarihi ve kültürel değeri olan Galata Kulesi, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görerek eski ihtişamına kavuşmuş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Galata Kulesi Restorasyonu Tamamlandı! Gözler Galata Kulesi’nde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!