USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Polonya’dan Avrupa’nın Yeniden Silahlanması Çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Polonya’nın Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Rusya’ya karşı Avrupa’nın yeniden silahlanması gerektiği yönündeki çağrısıyla gündemde. Sikorski, İngiltere’nin bu süreçte önemli rol oynayabileceğini belirtirken, uzun vadeli bir yeniden silahlanmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Avrupa Birliği’ne yaptırımların artırılması ve 5 bin kişilik bir AB mekanize tugayı kurulması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

Polonya, Ukraynalı asker kaçaklarının ülkelerine dönüşünü teşvik edecek AB planını desteklemeye hazır. Sikorski, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri hedeflerine karşı Ukrayna’nın harekete geçmesini desteklediğini ve Batı’nın Ukrayna’ya destek verirken sınırlamaları kaldırması gerektiğini belirtti. ABD ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan, Ukrayna’nın Rusya’da ABD silahlarını kullanmasına karşı çıkıyordu.

Polonya’nın Dışişleri Bakanı, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile Londra’da bir görüşme gerçekleştirdi. Polonya’da geçtiğimiz ekim ayında yapılan seçimlerde sağcı-milliyetçi Hukuk ve Adalet partisinin iktidarını kaybetmesi sonrasında Polonya’nın dış politikasının ana akıma dönmesinde önemli bir rol oynadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Polonya’dan Avrupa’nın Yeniden Silahlanması Çağrısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!