USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Erdoğan: “Kamu Hizmetlerinde Şikayetler Çoğalıyor, Halka Kulak Tıkmıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da gerçekleştirilen bir törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu görevlilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, milletin vergileriyle finanse edilen kamu hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, devlet erklerinin millete hizmet etmek için var olduğunu belirtti. Sorumluluk makamında bulunanların, vatandaşlara karşı yükümlülüklerini kanun ve nizam çerçevesinde en verimli şekilde yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirilen reformlarla kamu hizmetlerinin kalitesini artırdıklarını,ancak son dönemde vatandaşlardan gelen şikayetlerin arttığının farkında olduklarını söyledi. Devletin ciddi bir görev üstlendiğini belirten Erdoğan, vatandaşlara hizmet yerine eziyet eden, görevini aksatan veya sorumluluklarından kaçan kişilere müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin milletle devlet arasındaki bağları güçlendirdiğini ancak sistemde bazı pürüzlerin olabileceğini ve bunların giderilmesinin siyaset kurumunun sorumluluğunda olduğunu belirtti. Yeni bir anayasa yapılmasının milli bir görev olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmanın önemine dikkat çekti.

Erdoğan, kamu harcamalarının israf edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, milletin vergileriyle oluşturulan kaynakların savurganlıkla kullanılamayacağını söyledi. Son dönemde belediyelerde yapılan atamalar ve harcamaların milletin menfaatine uygun olmadığını belirten Erdoğan, basın mensuplarına özel uçakla yapılan Roma turu gibi uygulamaların da eleştirisini yaptı. Kamuda tasarrufun sadece harcamaları kısarak değil, kurumların iş süreçlerini güncelleyerek, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak ve personeli verimli bir şekilde istihdam ederek gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı bu açıklamalar, kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması, israfın önlenmesi ve vatandaş memnuniyetinin sağlanması yolunda atılan adımların önemini vurgulamaktadır. Erdoğan, devletin millete hizmet etme anlayışının temel bir ilke olduğunu bir kez daha hatırlatmış ve sorumluluk sahibi kişilerden beklentilerini dile getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan: “Kamu Hizmetlerinde Şikayetler Çoğalıyor, Halka Kulak Tıkmıyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!