G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.305,71

Eğitimde Din ve Değer Tartışması: Öğrenciler Camilere Götürülecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi, son zamanlarda yaşanan tartışmalara ve skandallara neden oluyor. Proje kapsamında yapılan yılsonu etkinliği planı, Bursa’da Gürsu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen bir yazıyla ortaya çıktı. Yazıya göre, öğrenciler Fetih Camisi ve Ensar Camisi’ne götürülecek. Etkinlik, oğlan çocukları için 12 Haziran’da Fetih Camisi’nde, kız çocukları için ise 13 Haziran’da Ensar Camisi’nde gerçekleştirilecek.

Deniz Güngör’ün haberine göre, 31 Mayıs’ta okullara iletilen yazıda, etkinliğin Gürsu İlçe Müftülüğü tarafından organize edilmek istendiği belirtildi. Yazıda eğitim-öğretimi aksatmayacağı ve yasal düzenlemelere uygun olacağı vurgulandı. Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından yapılan açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün izniyle İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenecek etkinliğin, siyasi iktidarın kendine özgü insan tipolojisi yaratma çabası olarak değerlendirildiği ifade edildi. Laikliğe aykırı bir tavır sergilediği öne sürülen Bakanlık, bu tür etkinliklerin onaylanması ile eleştirildi. Velilerle birlikte öğrencilerin siyasi ve ideolojik amaçlar doğrultusunda istismar edilmesine karşı sessiz kalınmayacağı vurgulandı.

Diğer yandan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sivil toplum kuruluşlarıyla imzaladığı protokoller sonucu okullarda düzenlenen etkinliklerden birisi de Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde gerçekleşti. İstiklal İlkokulu’nda 29 Mayıs’ta düzenlenen “Siyer-i Nebi” ödül töreninde, Kuran-ı Kerim tilaveti, ney dinletisi, öğrenci gösterileri ve Hz. Muhammed’in sözlerinin okunduğu gösteriler düzenlendi. Toplamda 88 öğrenciye 13 bin TL ödül verildi. Tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Sertaç Durdu, dini içerikli etkinliklerin okullarda yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti ve bu tür etkinliklerin yakından takip edileceğini kamuoyuna duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitimde Din ve Değer Tartışması: Öğrenciler Camilere Götürülecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!