G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,06
CNY4,80
GBP44,53
EURO/USD1,08
BIST8.654,39
Petrol74,08
GR. ALTIN3.005,07
BTC2.307.254,51
Selçuk Tuna

Şampiyonlar ve de Federaller

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güzide sporumuz Voleybol’da hareketli günler yaşanıyor. Galatasaray Daikin, Arkas olayı, Şampiyonlar kupası, federallerin seçimi, Ankara Derbisi derken, günler geçti erkenden.

Biz de aklımızın erdiğince 3-5 kelam edelim de, eksik kalmayalım, gediklisi olanlara bir selam çakalım. Okuyun bakiiimm..

Galatasaray Daikin

Sezona önce kupa sonra da anlı şanlı Vakıfbank galibiyeti ile başladılar. Kadın Voleybol Takımı olarak, 2024 Balkan Kupası’ndaki üçüncü maçında Yunanistan ekibi PAOK’u 3-0 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştılar ve de CEV Challenge Kupası bileti aldılar.

Ardından da tam 7 yıl sonra Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi’nin ilk hafta karşılaşmasında Vakıfbank’ı 3-0 yendiler. Hem de uzak ara. Maçın setleri 25-21, 25-22 ve 25-15

Clark Kent gözlüklü, pizza restoranları zinciri kralı, eski milli damat GiGu’ya selam olsun..

Arkas

Sezona 2 kupa ile başladılar. Önce; Balkan Şampiyonu oldular. Voleybol Erkekler Balkan Kupası finalinde Bulgaristan temsilcisi Beroe 2016’yı 3-0 yenen Arkas Spor, kupayı kazanarak, CEV Challenge Kupası’nda mücadele verme hakkı elde ettiler.

Sonrasında da Axa Sigorta Şampiyonlar Kupasında Halkbank’ı 3-0 net skorla yenerek kupayı müzelerine götürdüler.

Ondan sonra da gelecek sezon ligden çekildiler…!

Sen kalk dünyaca ünlü ve ülkemizin her alanda gururu olan kocaman ve çook değerli bir markayı küstür, liglerden çekilme noktasına getir, sonradan da hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam et.. Olmazzzz bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, haberiniz ola.. Bu söz kime mi..?

Çok değerli bir yıldız oyuncunun her türlü sakatlığında ameliyatları ve ailesi dahil herşeyine sahip çıkmış bir klübün, yani Arkas’ın, Efe oyuncusu için transfer de antin kuntin eski sözleşmeleri filan emsal göstererek, yurt dışı transferine olanak sağlayanlar kimler mi.?

Oyuncumuzun yurt dışında ülkemizi temsil etmesi tabii ki hepimizin gururu ama, olayın gelişiminde bazılarının payı dikkaaat çeker mi?

Soruların yanıtı Bknz> Not 1 (*)

Fenerbahçe Medicana

Önce bu sezon önemli bir sağlık grubu ile sponsorluk anlaşması yaptılar ve de Fenerbahçe-Medicana oldular. (Medicana benim de sağlığımı emanet ettiğim “ciddi” bir hastane grubudur. Daha geçen hafta ordaydım.)

Sonra da maça çıkıp, yeni antrenörleri ile Men in Black Ferhat’ın başında olduğu Eczacıbaşı Dynavit’i bir temiz yenip Axa Sigorta Şampiyonlar kupasını aldılar. Setler 25-23, 22-25, 25-17, 25-18.

Ferhat bey ilk sette 4. Numara da yedek oyuncuyu unuttu. Sonra kenari yönetim ile birlikte tam çarşafladı. Onu buraya, şunu öteye, 4’ü 2 ye, pasör çaprazını, 2’ye filan çekti. Takım oldu sana dama tahtası. Haa bu arada, çokk değerli bir pasörü de hiiç mi hiç oynatmadı. Tabii bu kafa karışıklığı sonunda da dersini aldı. Bakalım bu sezon daha ne numaralar çevirecek…!

Halkbank

Sezonun kupadan sonraki ilk derbisinde Ankara’da bankalar karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçta Halkbank yeni antrenörü ile ilk galibiyetini aldı. Daha bu bankalar çoook karışırlar, ama ilk maçta Ziraat Bankkart-Halkbank: 2-3 (22-25, 25-21, 18-25, 25-23, 10-15) setlerin sonucuydu.

Şimdi gelelim Federallere

Başkan önce Sn. Devlet Bahçeli’yi MHP merkezinde ziyaret etti. Formasını hediye etti. Yani dedi ki “Bizi de unutmayın başkanım” Zaten daha önce MHP’nin efsane milletvekillerinden Rahmetli Mehmet Gül’e danışmanlık yapmıştı. Futbol Federasyonu ve Basketbol Federasyonu’nda da yöneticilği vardı.. Ağabeyi Rahmetli Enver Üstündağ eski bir TFF temsilcisiydi. Galatasaray Genel Kurul Üyesi’dir.

Mehmet Akif Üstündağ yeniden başkan seçildi ve de yeni bir federaller yönetim kurulu oluştu. Yeni yönetimde kimler mi var?

Alper Sedat Aslandaş,(Başkan Vekili – CHP Meclis Grubu Hukuk Danışmanı- Avukat) Ersin Yılmaz,            ( İşadamı- Bursa Bş Bld. Eski danışmanı – Oyak Renault’dan takım arkadaşım) Mustafa Alpaslan,            (  işadamı – Alpaslan Endüstri) İlker Dinçay, ( İş adamı – Nuryapı – Fenerbahçe Voleybol şubesi sorumlusu, yönetim kurulu üyesi) Altuğ Erim, (İşadamı – A Grup Turizm- Galatasaray Spor Kulübü üyesi) Zeynep Aydınlar Eröğüt, ( İş kadını – Acıbadem Sağlık Grubu) Abdurrahim Yıldız, (İş adamı- Mhp Genel Başkanı Danışmanı Eyüp Yıldız) Simge Gündüz, Hasan Semih Oktay (Efsane Voleybolcu abimiz)  ve Bahar Mert (Eski Milli Voleybolcu)  yer aldı.

Seçimin ilginç yönü ise şuydu;

  • Daha önce Bursa Bşbld. Spor kulübü başkanlığı ve Bursa Bşbld. Başkan yardımcılığı görevini yürüten Gökhan Dinçer son anda, apar topar (10 gün kala) aday gösterildi. Kendisi Bursa Kadın Voleybol takımını Cev Challenge Kupasını aldıktan sonra kapatan başkan olarak olarak tarihe geçmişti. (!) Ama yine de 95 oy aldı- toplam oy 218 iken – % 43,5 oy almış oldu..(!)
  • Mehmet Akif Üstündağ 3. Kez (yani toplam 8 + 4 yıl= 12 yıllık) başkanlık görevini üstlenmiş oldu. Geçmişte oyu % 80 iken bu kez % 57,3 oranında kaldı. (!)
  • Dikkattt burası çok önemli

Tüm şampiyonları, kazananları ve de Federallerin seçilmişlerini kutluyorum. Başarılar diliyorum. Mehmet Akif Üstündağ Başkana acil olarak CHP genel başkanı Sn. Özgür Özel’e teşekkür ziyareti yapmasını öneriyorum. Ancaaak TVF’ye de iki çift laf etmeden bitirmiyorum.

Milletin özü, gözü ve sözü üzerinizdeyken çıktınız yola… Gün ola harman ola.

Hadi görüşürüz bi ara.

Hepinize sevgilerimle

 Dr. Eski Voleybolcu

 Notlar: (*) Türkiye Voleybol Federasyonu

Bknz> https://www.drselcuktuna.com/

Okuynz> https://www.nobelyayin.com/yazar-a-selcuk-tuna-23993/

Şampiyonlar ve de Federaller

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!