G-QXXHXL9JW0
USD34,05
EURO37,98
CNY4,82
GBP45,15
EURO/USD1,11
BIST9.948,51
Petrol74,45
GR. ALTIN2.825,15
BTC2.155.066,98
Hikmet Aydoğan

“Tarihsel Gelişim İçinde Kamuoyu Kavramı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Saygı’nın ilk kitabı “Tarihsel Gelişim İçinde Kamuoyu Kavramı”, Gece Kitaplığı Yayınevi tarafından basıldı.  

Kitap, kamuoyu kavramının ayrıntılı bir şekilde ele alındığı ve demokrasi kavramının düşünsel altyapısında yer aldığı bir eserdir. Sinan Saygı, kitabında kamuoyu kavramının ortaya çıkışından itibaren hangi topluluklarda ve nasıl geliştiğini detaylı bir şekilde inceliyor. Ayrıca kitap, kamuoyunun oluşumu, kamuoyunu oluşturan araçlar, kamusal alanın önemi, siyasette kamuoyunun rolü ve propagandanın kamuoyu oluşumundaki önemine de değinmektedir. 

Kitabın tarihsel perspektif ve kuramsal bakış açısıyla demokrasilerde kamuoyunun rolü ve önemini işlediği, totaliter sistemlerdeki baskıcı rejimlerde propaganda ve dayatmaya dayalı kamuoyu oluşumunu göz ardı edildiği belirtilmektedir.

Demokrasilerde kamuoyunun tartışılmaz derecede önemli olduğu ve yönetme ve yönetilme süreçlerinde kamuoyunun rolünün büyük olduğu ifade edilmektedir. 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde doğan Sinan Saygı, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Ana Bilim Dalı’ndan mezun olmuş ve aynı bölümde Yüksek Lisansını Tamamlayarak Uzman İletişimci olmuştur.

25 yıllık basın tecrübesine sahip olan Saygı, şu anda Türkiye genelinde bayi satışı olan, İŞİN DETAYI adlı aylık iş ve ekonomi dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütmektedir. 

  

“Tarihsel Gelişim İçinde Kamuoyu Kavramı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!