G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,40
CNY4,81
GBP44,88
EURO/USD1,09
BIST8.812,09
Petrol73,83
GR. ALTIN2.920,53
BTC2.294.681,66
Selçuk Tuna

TVF Başkanı ve Yönetimi Değiştirilmelidir!..

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Masallardaki tekerleme şöyle başlar;

Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde, kalbur saman içinde, develer top oynarken, eski hamam içinde…  horozlar tellal iken, pireler hamal iken, biri kaptı masayı, dolandım ben dört köşeyi. Orda ne var dediler, bir köy kurmuş keçiler, kurt köye muhtar olmuş, elini verenin kolunu almış, diken verenin gülünü almış, damla verenin selini almış, kovan kovan balını almış. Bir kurtmuş ki sormayın. Talkım vermiş ele, salkımı almış ele, ilk lokmayı aşırmış, ikincisinde çomarı kaçırmış…

Başlıkla ne lakası var diyenlere bir alın karışmala yaparak ve de eski model stand-up laflarımızı bir kenara koyup alt başlıklara dikaaaattttt diyerekten anlatmaya başlayalım. Kemerlerinizi bağlayın da, azzz sonra esecek rüzgarlar koltuğunuzdan etmesin..Başlıyoruzzz

Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde

“Bir süre Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) yönetici olarak görev yapan, Üstündağ, 2016 yılında Türkiye Voleybol Federasyonu‘nun 16. başkanı seçilerek bu görevini üstlendi.” (Bknz. 2012 Hüsnü Güreli TFF yönetimi)

https://www.tff.org/default.aspx?pageID=301

Demek ki neymiş mevcut başkanı biz Futboldan ihraç etmişiz. Hatta az kalmış şimdiki TFF’de başkan bile yapacakmışız.

“Bilindiği gibi Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Mehmet Büyükekşi için “olmaz” dedi. Hatta Servet Yardımcı için de aynı görüşü ifade etti. Ali Koç “Başarılı başka bir federasyon başkanı neden olmasın?” diyerek, Mehmet Akif Üstündağ’ı işaret etmişti. Voleybola büyük ivme kazandıran Mehmet Akif Üstündağ, Futbol Federasyonu Başkanlığı için yaptığı açıklamada açık kapı bırakarak “Israr olursa düşünürüm” demişti.”

https://www.haberturk.com/ibrahim-yildiz-futbola-surpriz-baskan-3464997-spor?page=2

Hayat bu işte 2012’de TFF 2012’de sadece 26 gün..!  (01.02.2012- 27.02.2012) yönetim kurulunda görev, ardından Türkiye Voleybol Federasyonu  1. Dönem 2018-2020 ve 2020-2024 başkanlığı. Şimdi de 3. DÖNEM ADAYI Toplam 8 yıl + 4 yıl daha. Seçilirse eder sana 12 yıl. Valla padişahlık gibi yani. (Hişşşt, Hido orada mısın..?)

T.C. Cumhurbaşkanının bile 3. Dönem  aday olamadığı ve olmayı düşünmediği bir ülkede (VATANIMIZ yeni TÜRKİYE) tekrar aday, ille de aday, yeniden eski aday…

Özetle FEDERASYONUN SULTANI durumu..

develer top oynarken, eski hamam içinde…

Kim mi onlar..? Anlı şanlı, yanlı, hanlı, hamamlı, candaş, yandaş, sırdaş, arkadaş, ortaklaş, az bana yaklaş menejer tayfası.

“Öte yandan menajer Atilla Aydın’ın TVF’deki odasını Sırp ortağı Bojan Simurina’nin da kendi ofisi olarak kullandığı bir başka söylenti. Sporcu menajeri Atiila Aydın’ın TVF ye elini kolunu sallayarak girip çıktığı, odası olduğu vs. TVF çalışanları tarafından dillendiriliyor. Yani bu bilgiyi biz uydurmuyoruz. Zaten açıkça konuşulan ve kanıksanmış bir durum. Artık normal karşılanıyor TVF çalışanları arasında.”

https://www.mayintarlasi.com/2024/02/19/neresini-yazayim-sasirdim/

Burhan Felek salonu TVF özel locası ve odasından bir fotoğraf;

Adı geçen menejer grubu oyun seyrederken..

“A Milli Erkek Voleybol Takımımızın yeni başantrenörü @nonos_003 Cedric Enard oldu! Hoşgeldin Koç, Filenin Efeleri ile nice başarılar diliyorum. Cedric Enard @nonos_003 appointed as the new Head Coach of Türkiye Men’s National Volleyball team @tvforgtr I wish him best of luck and I thank to @georgesmati for his cooperation. @hakanhanikoglu”(12) Burada da 3 menajer ve aynı menajerlik şirketlerinin adı geçmekteymiş. Voleybol camiasında bile “Yau bu Cedric Kim ola ki..” “..diyerekten pek az kimsenin tanıdığı isimsiz bir Antrenörün transferi 3 menejer aracılığıyla yapılmış görünmekteymiş.”

https://spormeydani.org/haller-ve-gidisler/

Arkalarında da Becerikli bir Bojan varmış..

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1125418592128016&set=a.714189406584272

Türk Voleybolunun % 70’inin (kadın erkek) transferini yapar  hale getirilen şahıslar, onun TR ortakları vee bir transferde  bir koltukta dört karpuz, ama karpuz  tatsız çıktı gibi..!

https://twitter.com/kingvolley8

“Türkiye Voleybol Federasyonu’nun, Filenin Efeleri‘nin başında çıktığı 11 maçın 10’undan mağlubiyetle ayrılan Fransız çalıştırıcı Cedric Enard ile yollar ayrıldı..” 22 Temmuz 2024

Özetle YANDI GÜLÜM KETEN HELVA durumu

horozlar tellal iken, pireler hamal iken, biri kaptı masayı, dolandım ben dört köşeyi.

Cem ve Cenk Üstündağ’ın başarılı ticaret ve sporcu organizasyonları

(!!!) https://www.sagatise.com/

https://www.instagram.com/sagatise/

https://www.instagram.com/sagatise/reel/C8CjTsdoWhb/

https://www.instagram.com/sagatise/reel/C8CjTsdoWhb/

https://www.instagram.com/sagatise/reel/C3klw7vIU-H/?locale=de-DE&hl=da

https://rocketreach.co/cenk-ustundag-email_323841718

https://shop.munifoods.com/

Özetle SAHA DIŞI SULTANLARI durumu

Orda ne var dediler, bir köy kurmuş keçiler, kurt köye muhtar olmuş, elini verenin kolunu almış,

Tvf’nin AİHM’de yargılandığını ve davayı kaybetmek üzere olduğunu biliyor musunuz..?

Anlatalım:

– Türkiye’nin ilk kadın uluslararası plaj voleybolu hakemi 2010

– CEV Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Finalleri (16-20 Ağustos/Letonya), FIVB Dünya Turu 3 Yıldız (31 Mayıs-4 Haziran/Rusya), “FIVB Gstaad Major Series” 5 Yıldız (4-9 Temmuz/İsviçre), FIVB Dünya Turu 4 Yıldız (19-23 Temmuz/Polonya) benzeri  onlarca Avrupa ve Dünya  Şampiyonası finali yönetmiş  çoook başarılı ve Uluslararası Beach Voley branşında Dünya çapında bir Başhakemimiz.. Kendisi son derece deneyimli ve adeta bir 2. Nurper Özbar olma yolunda ilerlerken bir bakıyoruz ki bu hanımefendi ile Tvf’nin yollarında “mobing” denilen işlem devreye sokuluyor.

Kendisine önce eski Fed. Başkanı yandaşı ve candaşı muamelesi yapılıyor, aidatları TL’den Euro’ya çevriliyor, hepsini ödemesine rağmen maçlardan ufak ufak uzaklaştırılıyor, bir FIVB hakemi olmasına  ve aslında protokol tribününde ikram eşliğinde maça girmesi sağlanıp baş köşede ağırlanması gerekirken, kapılara giden talimatlarla salonlara ve sahalara bile sokulmamaya başlanıyor..

Bu kardeşimiz yapılan haksızlıklara, vefasızlıklara karşı hakkını aramak amacıyla, önce yüce Türk adaletine başvuruyor, ancak gereken doğru yanıtları alamadığından ve de tahkim sürecinin yanlı yürütülmesinden ötürü tutuyor Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gidiyor. (*) AİHM davayı esastan kabul ediyor, görüşmelerini başlatıp-ilerletiyor ve de artık sona geliniyor. Yakında Türk spor tarihinde AİHM’de yargılanıp ta mahkum olan bir Federasyon hangisi derseniz cevabını  şöyle alabilirsiniz..TVF

Özetle AHiM SULTANI durumu

diken verenin gülünü almış, damla verenin selini almış, kovan kovan balını almış. Bir kurtmuş ki sormayın.

Valla koskoca bir kurumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin aynı Koç-Sabancı-Ülker-Eti gibi dünya çapında markalarından biri olan gururumuz ARKAS’ı da güzide sporumuzdan soğuttunuz ve de bıktırıp illallah çektirdiniz ya, Allah size akıl fikir versin ve nasıl biliyorsa öyle yapsın.  Üstelik sezon başında Balkan Şampiyonu olup, Avrupa’da Challenge Cup’ta oynamasına rağmen, gelecek sezon alt ligde bilerek-isteyerek yer alacaklarını açıkladılar.

https://www.ntv.com.tr/sporskor/arkas-spor-filede-efeler-liginden-cekiliyor,hgTo9K5SP0OezH7Z3SoRIg

Daha yeni yeni ayağa kalkmaya başlayan Erkek Voleybolunda İzmir gibi önemli bir kentin temsilciliğini yürüten, bayrağını taşıyan değerli ARKAS Grupu tanıyalım mı?

https://www.arkas.com.tr/

https://www.arkas.com.tr/sirketlerimiz.html

Aklı olan bu tabloya bakıp ta utanır yani.  Başka bir ülkede yürüdükleri yollara kırmız halılar serilmesi gereken öz be öz bir TÜRK VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ kurumunu ve grubunu bu işten bıktırdınız ya..! YUH OLSUN SİZE

Özetle VİZYONSUZLUK  SULTANLARI durumu

Uzattım ama, biraz daha “yaaa sabırrr” çekelim ve de son olarak ta şunu ekleyelim.

Talkım vermiş ele, salkımı almış ele, ilk lokmayı aşırmış, ikincisinde çomarı kaçırmış

Türk Voleybolu son 2 yılda GERİ GİTMİŞ ve DÜNYA ÇAPINDAKİ MARKA DEĞERİNİ YİTİRMEYE BAŞLAMIŞTIR. Olimpiyatlarda beklenen ve aslında rakip ülkelerin ilk 3 te yer verdiği TÜRKİYE, yapılan oyuncu seçimi hataları, erken form tutmadan ötürü takımının yarısının sakat sakat oynaması nedeniyle madalya dahi alamamış, hayatının fırsatını kaçırmış ve büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Geçtiğimiz yıl tarihinde ilk kez Dünya Milli Takımlar 1. Ligine (VNL) yükselen ve dünya sıralamasında yine tarihinde ilk kez 12. Sıraya gelen Erkek Milli Takımımıza bu başarıyı yaşatan Baş antrenör nedensizce kovulmuş ve sıradan bir orta seviye antrenör ile sadece  1 maç kazanılarak VNL 1. lig sondan 2. Sırada bitirilmiştir.

CEV Şampiyonlar Ligi‘nde son 8 yılda ilk kez hiçbir (Kadın-Erkek) Türk Kulüp takımımız yer almamıştır. Üstelik her iki şampiyona finalinin de  ülkemizde olmasına rağmen. Bu nedenle de Dünya Kulüpler şampiyonasında  bu yıl yine hiçbir takımımız yoktur.

Türkiye Voleybol Liglerinde birçok takım ligden çekilmiş, ya da yerini bir başka kulübe devretmiştir.

Federasyon yanlış yönetilmektedir. Bunun nedeni Voleybolu bilen, sporculuk geçmişine sahip, temsil yetenekleri gelişmiş eski sporcuların Federasyon yönetiminden dışlanması, sporun siyaset-ticaret ve şahsi rant (gelir) kapısı olarak görülmesi, karar ve yönetim süreçlerinde demokratik, özgür ve özerk davranılmaması, şeffaflık prensibinde yargı ve mali denetime açık olunmaması, TÜRK VOLEYBOL KULÜPLER BİRLİĞİNİN kurulmaması, TVF’nin kulüplerimize gereken maddi olanakları sağlayamaması, bahis gelirlerinin komik kalması, yayın gelirinin hiç olmaması ve sponsorlukların sadece TVF kanalıyla yönetilmesidir.

Onu da  bu sene VNL’de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar  ya..!

https://www.diken.com.tr/turkiye-voleybol-federasyonu-thyyi-yalanladi/

Özetle ÇARŞAFLARIN SULTANLARI durumu

Gelelim şimdi kıssadan hisseye…

(18 Ekim Cuma günü Salonda değilde Devlette Tasarruf tedbirleri olmasına rağmen,her  nedense 5 yıldızlı otelde yapılacak olan Federallerin seçiminde) Başkan, mevcut yönetim vesorumlulara, kendilerini bir daha burada görmemek umuduyla, bir sonraki yöneticilik, idarecilik ve çalışma hayatlarında başarılar dileyerek, HADİ GÜLE GÜLE DİYORUM.

Hepinize sevgilerimle….

Dr. Eski Voleybolcu

Not; (*) Dosya da yargı süreci devam ettiği için anılan kişi ve belgelerini paylaşmıyorum. Meraklısına Avukatı ile görüşmesini öneririm. 0532…..41

Bknz>https://www.drselcuktuna.com/

Okuynz >https://www.nobelyayin.com/yazar-a-selcuk-tuna-23993/

TVF Başkanı ve Yönetimi Değiştirilmelidir!..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!