G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,28
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.803,07
BTC2.067.649,74
Cemil Uçar

Canan Kaftancıoğlu’na Duyulan Öfkenin Nedeni

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘’11 Nisan 1980 gününün sabahı evinden işe gitmek üzere dışarı çıktığında silahlı saldırıya uğradı. Sırtına ve göğsüne isabet eden 5 kurşun nedeniyle ağır yaralanan Kaftancıoğlu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.’’ 

”Anısı önünde saygıyla eğiliyorum”

Hakkı Gümüştaş’ın Anısı: 

İzmir fuarında TYS’nin yeri vardı! Şimdiki Atlas Pavyonu’nun yan tarafında. Bir ay süren fuarda imza günleri yapıyorduk. Ben de o zamanlar İzmir temsilcisiyim. Ümit Kaftancıoğlu imzaya katılmıştı! Akşam daha zamanı vardı ama O kalkmıştı masadan. Kapı önünde konuşuyorduk. Sıkıntılı bir hali vardı. Şikâyet ediyordu. Programı yaparken dikkat etmek gerekli! Yanımda Aziz Nesin varken ben kitap mı imzalayabilirim. Üzüntüyle terk etmişti! Hiç unutmadım! Huzur içinde uyu! O tarihten sonra program yaparken hep dikkat ettim! 

Bahar mevsiminin filizlendiği günlerden 11 Nisan 1980. Her gün olduğu gibi o günde önce kızı Pınar’ı okula bırakacak sonra TRT‘ye gidecektir. Arabasına yönelir, kızı Pınar 7-8 metre uzağındadır. Arabasının camını silmeye başladığı sırada, katillerinin “sen Ümit Kaftancıoğlu musun?” sorusuyla karşılaşır. 

‘’Evet benim’’ kelimeleri namluların kendisine doğrulması için yeterli olmuştur. Ve namlulardan 16 kurşun sayılır Kaftancıoğlu’nun bedenine. Korkudan titreyen Pınar annesine koşar. Bir anda ortalık sessizliğe bürünür. Korkudan herkes kaybolur. Uzun bir sessizlikten sonra koşuşturma başlar sokakta. 

Ertesi gün 12 Nisan’da, radyodan daha önce kaydedilmiş sesi yankılanır. 

Canan Kaftancıoğlu Kimdir? 

Ümit Kaftancıoğlu’nun oğlu çocuk doktoru Ali Naki Kaftancıoğlu ile Suşehri Devlet Hastanesi’nde çalışırken tanışıp, 2001 yılında evlendiler. Çağım Işık isminde bir kızları oldu. 2024’ün Ocak ayında 23 yıllık eşi Ali Naki Kaftancıoğlu‘ndan boşandı. 

Canan Kaftancıoğlu’na Duyulan Öfkenin Nedeni

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!