G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Zorlu Mücadele ile Geçen Kıtalararası Triatlon Heyecanı: Oral-B Challenge İstanbul

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın tek kıtalararası triatlonu olan Oral-B Challenge İstanbul, 680 yerli ve yabancı triatletin katılımıyla Beykoz’da gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinlik, sporcuların fiziksel sınırlarını zorladığı zorlu bir mücadeleye sahne oldu. Yusuf Dikeç ve ünlü oyuncu Yağmur Tanrısevsin’in start verdiği yarış, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Yarışmanın Detayları

Oral-B Challenge İstanbul, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayesinde, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Challenge Family iş birliğiyle düzenlendi. Yarışmanın ev sahipliğini ise Beykoz Belediyesi üstlendi. Etkinlik, P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya gibi önemli isimlerin katılımıyla daha da anlam kazandı.

Zorlu Parkur

Sporcular, güneşin doğmasıyla birlikte 2.300 metrelik yüzme parkuruna adım attı. İstanbul Boğazı’nda başlayan yarış, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçerek devam etti. Ardından, 40 kilometre bisiklet sürüşü ile Küçüksu-Çubuklu arasında 10 kilometre koşu gerçekleştirildi. Bu zorlu parkur, triatletlerin dayanıklılıklarını test etti.

Kadın ve Erkek Kategorilerinde Şampiyonlar

Yarışmanın sonunda, kadınlar kategorisinde Ece Calp 2:17:20’lik derecesiyle birinci olurken, İpek Öztosun 2:19:08 ile ikinci, Zeren Yılmazkaraosmanoğlu ise 2:37:42 ile üçüncü oldu. Erkeklerde ise Behzad Nobaripur 2:00:48 ile birinci, Bahadır Tama 2:01:38 ile ikinci ve Dominik Dupej 2:05:41 ile üçüncü sırayı elde etti.

Önemli İsimlerin Katılımı

Etkinlikte, Avrupa Triatlon Federasyonu Başkanı Renato Bertrandi, Avrupa Triatlon Federasyonu CEO’su Michele Tiozzo, Asya Triatlon Birliği Teknik Kurul Başkanı Sarita T. Zafra ve Challenge CEO’su Jort Vlam gibi önemli isimler de yer aldı. Bu tür organizasyonların, triatlonun Türkiye’deki gelişimine katkı sağladığını belirten Bayram Yalçınkaya, yarışmanın dünya triatlon kamuoyunun dikkatini çektiğini vurguladı.

Tankut Turnaoğlu’nun Açıklamaları

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Sporun iyileştirici gücüne inanıyoruz. Oral-B Challenge İstanbul, triatlonun Türkiye’de gerçekleşmesini sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi. Turnaoğlu, toplumsal kalkınmayı desteklemenin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Oral-B’nin Rolü

Triatlon gibi zorlu bir sporda başarılı olmanın, ağız sağlığına da bağlı olduğunu vurgulayan Oral-B, sporcuların performanslarını artırmak için ağız bakımında kusursuz bir temizlik sağlamanın önemine dikkat çekti. Oral-B, triatletlerin en büyük destekçisi olarak, herkesin içindeki triatleti ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Gelecek Vizyonu

Bu yılki yarışta, her yaş kategorisinde ilk üç dereceye girenler, Slovakya’da düzenlenecek olan Challenge’ın orta mesafe amiral gemisi yarışmasına katılma şansı yakaladı. Bayram Yalçınkaya, her geçen yıl triatlonun gelişimine katkı sağlamayı umduklarını ifade etti.

Oral-B Challenge İstanbul Sonuçları

  • Kadınlar Genel Klasman:
    1. Ece Calp – 2:17:20
    2. İpek Öztosun – 2:19:08
    3. Zeren Yılmazkaraosmanoğlu – 2:37:42
  • Erkekler Genel Klasman:
    1. Behzad Nobaripur – 2:00:48
    2. Bahadır Tama – 2:01:38
    3. Dominik Dupej – 2:05:41

Kapanış

Oral-B Challenge İstanbul, sadece bir spor etkinliği olmanın ötesinde, triatlonun Türkiye’deki önemini ve toplum üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Gelecek yıllarda daha fazla katılımla bu heyecanın devam etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zorlu Mücadele ile Geçen Kıtalararası Triatlon Heyecanı: Oral-B Challenge İstanbul

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!