G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,84
GBP45,00
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,96
GR. ALTIN2.875,27
BTC2.084.291,89

Zonguldak’ta Bulunan Tarihi Mağara, Turistleri Kendine Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır köyünde bulunan eski bir mağara, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. M.Ö. 6’ncı yüzyılda kurulan ve M.S. 13’üncü yüzyıla kadar yerleşim alanı olarak kullanıldığı düşünülen Teion Antik Kenti’ne su sağladığı öne sürülen mağara, yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Roma döneminde inşa edilen su yolu, Filyos beldesindeki Tios-Tieion antik şehrinin su ihtiyacını karşılamak üzere Çayır Mağarası’ndan çıkan suyun taşınmasında rol aldı. Yaklaşık 25 kilometre uzunluğundaki hattın boyunca suyun iletimi için yapılan kemer, sarnıç, kanal gibi yapılar halen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Çayır Mağarası ve çevresi, Zonguldak Jeoparkı tarafından turizme açılmış durumda. Bin 300 metre uzunluğunda olan mağara, botlarla gezilebilecek genişlikte yer altı nehirlerine ev sahipliği yapıyor. Mağarada altı farklı türde yarasa bulunduğu ve sarkıtların da ziyaretçiler tarafından ilgi gördüğü belirtiliyor.

Çayır köyü sakinlerinden Muammer Aytaş, Türkiye’nin dört bir yanından mağarayı ziyaret eden turistlerin olduğunu söylüyor. Mağaraya ulaşım yollarında düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Aytaş, ışıklandırma çalışmalarının da gerekliliğine vurgu yapıyor. Mağaranın Roma dönemine ait olduğunu ve yaz aylarında birçok ziyaretçinin geldiğini dile getiren Aytaş, mağaranın daha fazla yatırım alması gerektiğini ifade ediyor. Ormanlık bir alanda bulunan mağaranın ışıklandırılmasıyla daha dikkat çekici hale geleceğini düşünen Aytaş, ziyaretçi akınının devam ettiğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zonguldak’ta Bulunan Tarihi Mağara, Turistleri Kendine Çekiyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!