G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.774,07

Yüreğir’de Neler Oluyor? Cinayetler ve Şüpheli Olaylar Üst Üste Sıralanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Demir, iddia ettiği gibi Allah’a hakaret ettiğini düşündüğü Hüseyin Taşkıran’ı öldürmek amacıyla sohbetlerine katıldığı bölgede hoca olarak tanınan Furkan Aslan’dan fetva istedi. Ancak Furkan Aslan, Demir’i iyiye yorması için uyardı.

Fetva talebine olumsuz yanıt alan Demir, Hüseyin Taşkıran’ın yakını olan Şahin Taşkıran’ı sokakta gördüğünde ayağından yaraladı. Bu olayın ardından Taşkıran ailesinden üç kişi, Demir’e silahla saldırdı. Mustafa Demir’in yaralanmasının ertesi günü, Hüseyin Taşkıran banyoda maskeli bir saldırganın silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Hüseyin Taşkıran’ın öldürülmesinin ardından ağabeyi İbrahim Taşkıran da 1 Eylül 2023 tarihinde eşi ve çocuğunun gözleri önünde çifte silahla açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘iştirak halinde kasten öldürme, ruhsatsız silah bulundurma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ suçlarından açılan dava kapsamında Mustafa Demir, Salih Ceylan ve Abdulaziz Artış hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Abdullah Çağata ve Halil Kükrek ise aranıyor. Mahkeme sürecinde, Taşkıran’ı Demir’in azmettirmesiyle Salih Ceylan’ın banyoda öldürdüğü, diğer sanıkların da yardımcı olduğu iddia edildi.

Davanın üçüncü duruşmasında, müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmediler ve beraatlerini talep ettiler. Diğer sanıklar da daha önceki savunmalarında suçlamayı reddettiler.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların duruşmalarının ve firari sanıkların yakalanmalarının devamına karar verdi. Hüseyin Taşkıran’ın öldürülmesi olayının aydınlatılması için banyoda keşif yapılmasına karar verildi. Tutuklu sanıkların, olay yeri inceleme uzmanı bilirkişilerin hazır bulunacağı keşif 24 Eylül’e ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüreğir’de Neler Oluyor? Cinayetler ve Şüpheli Olaylar Üst Üste Sıralanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!