G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,48
CNY4,84
GBP44,79
EURO/USD1,09
BIST9.132,30
Petrol76,36
GR. ALTIN2.870,25
BTC2.119.710,93

Yüreğir’de kırmızı ışık ihlali faciası! Tutuklu sürücünün kusur raporu bekleniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüreğir ilçesi Girne Bulvarı Asri Mezarlık yakınlarında 30 Mart’ta, kırmızı ışığı geçmek için sarıyı değerlendiren Ramazan Kılınç’ın kullandığı 07 HZR 01 plakalı araç, İrem ve Gizem Alper kardeşlere çarptı. İrem Alper hayatını kaybederken, ablası yaralandı. Kaza sonrası tutuklanan sürücü Ramazan Kılınç hakkında Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kazanın ikinci duruşmasında, tutuklu sanık Ramazan Kılınç, yaralanan Gizem Alper ve avukatlarının katılımıyla mahkeme gerçekleşti. Mahkeme başkanı, kaza yerinde keşif yapıldığını ve bilirkişilerin raporuyla sanığın kusur durumunun tespit edildiğini açıkladı. Rapor, kız kardeşlerin yaya geçidini kullanmadığını, sürücünün ise kırmızı ışıkta geçerek hızla ilerlediğini ve kazaya sebebiyet verdiğini belirtti. Mahkeme, dava dosyasını İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndererek kusur durumunun tespit edilmesi için rapor istedi.

Bilirkişi raporuna itiraz eden avukat Bedriye Erarkadaş, yayaların yaya geçidini kullanmadığı tespitini kabul etmediklerini belirterek raporun geri dönüşünü beklediklerini ve sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Sanık Ramazan Kılınç, olayı görmediğini savunarak tahliyesini talep etti. Sanığın avukatı Muhammed Akif Tufan ise kırmızı ışıkta geçtiğine dair raporu kabul etmeyerek, elektrikli motosikletin kazaya sebep olduğunu iddia etti ve müvekkilinin tahliyesini istedi.

Mahkeme, sanık Kılınç’ın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteleme kararı aldı ve İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan kusur raporunun beklenmesine karar verdi. Bu duruşmada alınan kararlar çerçevesinde dava süreci devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yüreğir’de kırmızı ışık ihlali faciası! Tutuklu sürücünün kusur raporu bekleniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!