G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.317.740,00

Yunan Başbakanı Miçotakis: “Türkiye ziyareti öncesi olumlu atmosfer dikkat çekiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara-Atina hattındaki diyalog süreciyle ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu. Miçotakis, 3 Mayıs Pazartesi günü Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Başbakan Miçotakis, Türkiye ile diyaloğu sürdürmekten yana olduğunu söyledi. Adalardaki Türk turist hareketliliğine vurgu yaptı. Geçtiğimiz ay Midilli Adası’na gelen Türk turistleri bizzat karşılayan Miçotakis, bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Miçotakis, Türkiye ziyareti öncesinde de iki ülke arasındaki olumlu atmosfere dikkati çekti. Yunan Başbakan, adalara kaçak göçmenler yerine Türk turistlerin geldiğini söyledi.

Yunan Başbakan, Ankara ile iyi atmosferden kazançlar sağladıklarını belirterek 1974’ten bu yana ilk kez bu kadar uzun süredir hiçbir ihlal olmadığını vurguladı. Artık adalarda kaçak göçmenler yerine Türk turistlerin bulunduğunu belirtti. Miçotakis, ilişkilerde ilerleme kaydedilmesine rağmen her zaman gerilimlerin olabileceğini ifade etti. Yunan-Türk ilişkilerinde ilerlemenin olduğunu ancak “her zaman gerilim odaklarının” ortaya çıkabileceğini belirten Miçotakis, ülkesindeki basına verdiği demeçte Yunanistan’ın belirlediği ‘kırmızı çizgilerden’ geri adım atmayacaklarını ve kendi tavrında ısrarcı olacaklarını söyledi.

Kiryakos Miçotakis, daha önceki açıklamasında, Türk-Yunan ilişkilerinde son dönemde ileri doğru adımlar attıklarını ve “İkili ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor.” mesajını verdi. Miçotakis, Türkiye ile diyaloğu sürdürmekten yana olduğunu ve adalardaki Türk turistlerin varlığından memnuniyet duyduklarını belirtti. Yunanlı Başbakan, Türkiye ziyareti öncesinde iki ülke arasındaki olumlu atmosfere dikkat çekti. Miçotakis, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştür.

Yunanistan’ın uluslararası hukuka dayanarak belirlediği ‘kırmızı çizgilerden’ geri adım atmayacaklarını belirten Miçotakis, Yunan-Türk ilişkilerinde ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Türk-Yunan ilişkilerinde son dönemde olumlu gelişmelerin yaşandığını belirten Miçotakis, Türkiye ile diyaloğu sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti. Türk turistlerin Yunan adalarına olan ilgisinden memnun olduklarını ve bu durumun ilişkilerin gelişmesine olumlu katkı sağladığını belirtti. Miçotakis, Yunanistan’ın Türkiye ile ilişkilerinde olumlu atmosferin devam ettiğini ve gerilimlerin yaşanabileceğini ancak ilerleme kaydedildiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunan Başbakanı Miçotakis: “Türkiye ziyareti öncesi olumlu atmosfer dikkat çekiyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!