G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,10
CNY4,81
GBP44,63
EURO/USD1,08
BIST9.002,34
Petrol74,69
GR. ALTIN2.982,13
BTC2.323.821,85

Yeşilay 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Yeşilay 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı: Gençleri Uyuşturucuya Karşı Farkındalığa Çağırıyor”

Yeşilay, gençleri uyuşturucuya karşı farkındalığa çağırmak amacıyla düzenlediği 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması için başvuruların başladığını duyurdu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nın desteğiyle düzenlenen yarışma, uyuşturucu madde bağımlılığının insan ve toplum sağlığına olan olumsuz etkilerini vurgulamayı ve gençler arasında bu konuda duyarlılığı artırmayı hedefliyor.

Özellikle gençler arasında uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda duyarlılığı sanat vasıtasıyla artırmayı amaçlayan Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması, Türkiye genelinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dâhil üniversitelerde öğrenim gören ve T.C. vatandaşı olan tüm öğrencilere açık olacak. Başvurular 20 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek ve en az 30 saniye, en fazla 5 dakika uzunluğundaki Türkçe veya Türkçe altyazılı filmlerle katılım sağlanabilecek.

Yarışmada, gençlere uyuşturucu madde bağımlılığının zararlarını anlatmayı amaçlayan eserler, ön jüri ve jüri değerlendirmesinin ardından ödüllendirilecek. Yarışmanın jürisinde ise Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Vekili Yasin Erol, Yeşilay Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Yapımcı Birol Güven ve SETEM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güleryüz yer alacak.

Yarışmanın ödül töreni ise 18 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek. Birinciye 75 bin TL, ikincisi 60 bin TL, üçüncüye 50 bin TL ödül verilecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görülen eserin sahibi 75 bin TL, “Halkın favorisi” seçilen eserin sahibi ise 50 bin TL ile ödüllendirilecek.

Başvurular, kisafilm.yesilay.org.tr web adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeşilay 8. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması Başvuruları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!