USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.248.820,33

Yeniden Refah Partisi’nde İstifa Depremi: 6 Belediye Kazandıkları Konya’da İstifa Yağmuru!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi’nin Konya’da 6 belediye kazanmasıyla birlikte istifa depremi yaşandı. Partinin eski il başkan yardımcısı Adem Aktaş, partinin artık dava partisi olmaktan çıktığını ve çıkar partisine dönüştüğünü belirtti. Aktaş’ın yaptığı açıklamaların öne çıkanları şunlar: Yeniden Refah Partisi’nin il ve ilçe teşkilatları kurulurken fedakarlık yapan, zor dönemleri geçiren parti üyeleri, Milli Görüş çizgisinden uzaklaşıldığını ve hatta koptuğunu gördüklerini ifade etti. Partinin liyakat yerine akrabalık ve ticaret ilişkilerini baz aldığını, dava şuuru yerine ehil olmayan kişilerin tercih edildiğini, ahenk ve birlik ruhu yerine başı boşluk ve basiretsizliğin hakim olduğunu dile getirdi.

Aktaş ve birlikte istifa eden isimler, parti içinde yaşanan sorunların artık dayanılmaz hale geldiğini belirterek, Yeniden Refah Partisi’ndeki üyeliklerinden ve tüm görevlerinden istifa ettiklerini açıkladılar. Siyasi partiler kanununun Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm getirmediğini söyleyen istifa edenler, herhangi bir siyasi partiye katılmayı düşünmediklerini ifade ettiler.

İstifa edenler, ülkelerine ve değerlerine hizmet etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları aracılığıyla aktivitelerde bulunacaklarını açıkladılar. Bu süreçte genel başkanlığını Av. Latif Cem Baran’ın yürüttüğü Birlikte İleri Derneği’nin çatısı altında faaliyet göstereceklerini belirttiler. Bu kararın ülkelerine, milletlerine ve kardeşlerine hayırlı olmasını dileyen istifa edenler arasında eski il başkan yardımcısı Adem Aktaş, eski ilçe başkanları ve diğer parti üyeleri bulunmaktadır.

İstifa eden isimler arasında Adem Aktaş, Servet Nükte, Abdullah Azimli, Kasım Örnek, Ömer Ceylan, Zehra Gündoğdu, Hasan Gündoğdu, Şaban Çelik, Alpaslan Onay, Süleyman Tunahan Güllü, Güldeniz Mermut, Şefika Karabulut, Kenan Eski, Süleyman Koç, Hasan Doğan ve Halit Şimşek yer almaktadır. Bu istifaların Yeniden Refah Partisi içinde derin etkiler yarattığı ve partinin geleceği hakkında belirsizlikler oluşturduğu belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yeniden Refah Partisi’nde İstifa Depremi: 6 Belediye Kazandıkları Konya’da İstifa Yağmuru!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!