G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Venedik’e Günübirlik Ziyaretçilere Giriş Ücreti! 5 Euro Karşılığında Şehri Ziyaret Edin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venedik şehrinde günlük turist sayısını kontrol etmek amacıyla giriş ücreti uygulaması hakkında bilgi verildi. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Eylül 2023’te alınan karara göre bu ay içinde turistlerden giriş ücreti alınacak denemesinin başlayacağını açıkladı. Bu uygulama, şehrin aşırı turist yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor ancak şehrin kapatılması anlamına gelmiyor. 25 Nisan’da başlayacak olan uygulama, sabah 08.30 ile akşam 16.00 saatleri arasında geçerli olacak.

Brugnaro, uygulamanın amacının para kazanmak değil, şehri korumak olduğunu belirtti. Kontrollerin yapılacağı bazı noktalar belirlenecek ancak kentte turnikeler olmayacak. Giriş ücreti kişi başı 5 euro olarak belirlendi. Bu ücretten muaf tutulanlar arasında 14 yaşından küçük çocuklar, Venedik’te veya Mestre’de otelde konaklayanlar yer alıyor. Günübirlik ziyaretçiler, giriş ücreti ödeyerek şehre giriş yapabilecekler.

Venedik’e giriş ücreti uygulaması, turist yoğunluğunu kontrol altına almak amacıyla Eylül 2023’te kabul edildi. Uygulama, belirli tatil günlerini de kapsayan 29 gün denenecek. Turistler, çevrim içi portal üzerinden rezervasyon yaparak giriş ücretlerini ödeyebilecekler. Ücreti ödeyen ziyaretçilere akıllı telefonlarına bir karekod gönderilecek ve denetimlerde bu karekodu göstermeleri istenecek. Ücreti ödemeyenler ise 50 euro idari para cezası ile karşılaşacaklar.

Venedik Belediyesi sınırları içinde konaklayanlar ve Veneto bölgesinde ikamet edenler ile 14 yaş altındaki çocuklar giriş ücretinden muaf tutulacaklar. Venedik, tarihi dokusu ve kanallarıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlayan bir şehir olarak tanınıyor. Önemli tarihi merkezleri korumak adına alınan bu önlemler, şehrin yapısal ve kültürel zenginliğinin korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Bu uygulamaların başarıyla uygulanması, Venedik’in sürdürülebilir turizm anlayışına uygun bir şekilde ziyaretçilerini ağırlamasına yardımcı olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Venedik’e Günübirlik Ziyaretçilere Giriş Ücreti! 5 Euro Karşılığında Şehri Ziyaret Edin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!