G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.694,94

Ursula von der Leyen ve Antonio Guterres’ten Çağrı: “Gazze’deki Nüfus Açlıkla Karşı Karşıya!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’deki açlık sorunu hakkında önemli açıklamalarda bulundular. Bu açıklamalar, Brüksel’de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi öncesinde yapıldı. Von der Leyen ve Guterres, Gazze’deki dramatik insani durumu ele alırken, BM personeli için taziyelerini iletti. Gazze’nin açlıkla karşı karşıya olduğunu vurgulayan von der Leyen, durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Bu nedenle, esirleri serbest bırakacak bir ateşkes ve daha fazla insani yardımın Gazze’ye ulaştırılması konusunda hızlı bir şekilde anlaşmaya varılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Refah’a yönelik saldırıların sivil nüfusa zarar verdiği konusunda endişelerini dile getirdi.

Von der Leyen, Avrupa Birliği’nin Gazze’ye yardım ulaştırma konusunda çaba sarf ettiğini belirtti ve iki devletli çözüm için hazırlıklar yapılması gerektiğine dikkat çekti. Guterres ise Avrupa’nın küresel sahnedeki rolünün daha da önemli hale geldiğini söyledi. Ukrayna’daki uzun süreli savaşta uluslararası hukukun ihlal edildiğini vurguladı ve Gazze’deki insani duruma acil müdahale çağrısında bulundu. İsrailli yetkililere Gazze’ye insani yardım malzemelerine tam erişim sağlama çağrısında bulunan Guterres, uluslararası toplumdan da bu çabalara destek olmalarını istedi.

Guterres ve von der Leyen’in Gazze’deki insani krize dikkat çekmek için yaptıkları açıklamalar, uluslararası toplumu harekete geçmeye teşvik ediyor. İsrail’e yönelik çağrılar ve Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması gerekliliği vurgulanıyor. Bu açıklamalar, AB Liderler Zirvesi öncesinde yapılan önemli bir görüşmeye denk geldi. Von der Leyen ve Guterres’in ortak açıklamaları, Gazze ve Ukrayna’daki dramatik durumu gündeme taşıyor ve uluslararası toplumun bu konularda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini ifade ediyor. Sonuç olarak, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’in Gazze’deki acil insani durumu ele almaya yönelik kararlılıkları ve çağrıları dikkate alınmalı ve bu konudaki çözüm arayışları desteklenmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ursula von der Leyen ve Antonio Guterres’ten Çağrı: “Gazze’deki Nüfus Açlıkla Karşı Karşıya!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!