USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Türkiye’nin Otomobili TOGG, Almanya’da Fırtınalar Estiriyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız haber ajansı Agence France-Presse, 2022 yılında Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu TOGG tarafından piyasaya sürülen T10X modelini öven bir yazı yayınlamıştır. Almanya’nın önde gelen otomobil dergisi Auto Bild ise T10X modelini analiz ederek TOGG’a tam not vermiştir.

AFP’nin haberine göre Bursa’da bulunan TOGG’un üretim fabrikası yüksek nitelikli çalışanlardan oluşmaktadır. Bursa’nın küresel otomotiv endüstrisinin kalesi haline geldiğine vurgu yapılmıştır. Yeni fabrikanın Türkiye’nin otomotiv sektöründeki geleceğini şekillendireceği belirtilmiştir.

Bir üretim müdürünün verdiği bilgiye göre TOGG, 2023 yılında üretim kapasitesini artırarak, Tesla’nın ilk yılında ürettiği araç sayısını geçmiştir. TAYSAD Başkanı Albert Saydam, TOGG’un Türkiye otomotiv endüstrisi için önemli bir kilometre taşı olduğunu vurgulamıştır.

Auto Bild dergisi, Togg T10X modelini inceleyerek iç ve dış tasarımını övmüş, aracın dijital özelliklerini ve fiyat performans dengesini değerlendirmiştir. Dergiye göre Togg, rakiplerini geride bırakabilecek potansiyele sahiptir.

TOGG’un elektrikli araç sektöründe lider konuma geldiği ve Türkiye’nin batarya üretim üssü olma yolunda ilerlediği belirtilmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOGG’un Avrupa pazarına açılacağını ve sektörü dönüştüreceklerini ifade etmiştir.

Verilere göre TOGG T10X, elektrikli otomobil pazarında lider konumda yer almaktadır. Nisan ayında satılan her 2 elektrikli otomobilden 1’i TOGG markasına aittir. Şirketin pazar payı sürekli artış göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin Otomobili TOGG, Almanya’da Fırtınalar Estiriyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!