G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.823,39

TÜRKİYE’DE KİŞİSEL VERİLER SATIŞTA: UCUZ FİYATA TÜM BİLGİLERE ULAŞABİLİRSİNİZ!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medyada kişisel verilerin sızdırıldığı ve satıldığı iddiaları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. T24’den Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre, sadece 150 TL karşılığında bütün Türkiye’nin nüfus bilgilerine erişmek mümkün hale gelmiş durumda. Siyasilerin ev adreslerinden vatandaşların özel sağlık bilgilerine, kişisel telefon numaralarından T.C. kimlik numaralarına kadar her türlü bilgiyi bir site üzerinden temin edebilmek mümkün.

Bazı hesaplar ise dolandırıcılık amacıyla kurulmuş olup, eski veya yanıltıcı bilgilerle hizmet veriyor. Araştırmalar sonucunda gerçek ve güncel kişisel bilgilerin sızdırıldığı panel görüntülerine ulaşan Bölükbaş, satıcının iddialarını doğrulamak için panelin güvenilirliğini test etmeyi tercih etti.

Panelde sahte kimlik oluşturmanın bile mümkün olduğu belirtilirken, satıcının paneli sürekli olarak güncellediği ve 2 ay önce yeni bir panel kurduğu bilgileri üzerine panelin bazı bölümlerinde dönem dönem bakım yapıldığı ve güncel verilerin eklendiği öğrenildi. Önceki dönemdeki ikametgah bilgilerinin dahi panelde görüntülenebildiğine dair bilgiler de paylaşıldı.

Bazı sahte hesaplar iletişime geçenleri dolandırmaya yönelik hareket ederken, haftalık, aylık, yıllık ve sınırsız paketler satan satıcılar bu illegal işten kazanç sağlıyorlar. Bölükbaş, panel ile ilgili detayları öğrenmek amacıyla satıcıya para gönderdikten sonra panelde hesap oluşturarak sisteme giriş yaptı.

Panelde MERNİS bilgilerinden tutun da medeni hale, tapu bilgilerine, çalıştığı ya da okuduğu yerlere kadar birçok kişisel detayın barındırıldığı görüldü. Sahip olduğu bilgilere dayanarak sahte kimlik oluşturulabilen panelde, vatandaşların güvenlik açısından dikkatli olmaları gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TÜRKİYE’DE KİŞİSEL VERİLER SATIŞTA: UCUZ FİYATA TÜM BİLGİLERE ULAŞABİLİRSİNİZ!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!