G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,09
CNY4,86
GBP45,75
EURO/USD1,11
BIST10.080,40
Petrol74,67
GR. ALTIN2.884,26
BTC2.169.073,98

Türkiye’de CHP’nin Uzun Aradan Sonra Aldığı Sürpriz Belediyeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlarını belirlemek üzere sandık başına gitti. 61 milyonu aşkın seçmenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimlerde CHP yüzde 37,47 oy oranı ile birinci parti olarak çıktı. AK Parti ise yüzde 35,49 oy oranı ile ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlar, CHP’nin 47 yıl aradan sonra sandıktan birinci parti olarak çıkması ve AK Parti’nin tarihinde ilk defa ikinci parti olmasıyla dikkat çekti.

31 Mart seçimlerinde CHP’nin sürpriz bir şekilde çok sayıda ilde zafer kazanması ise dikkat çeken bir diğer noktaydı. Balıkesir, 1950 yılından bu yana CHP’nin kazanamadığı illerden biriydi ve 74 yıl aradan sonra Ahmet Akın ile CHP yönetimine geçti. Benzer şekilde Alanya ve Kütahya gibi iller de uzun yıllar sonra CHP’nin yönetimine dahil oldu. Aynı şekilde Bursa, Amasya, Adıyaman gibi illerde de CHP uzun aradan sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturmayı başardı.

Seçimlerde CHP’nin kazandığı belediyelerin listesi oldukça dikkat çekiciydi. Balıkesir, Alanya, Kütahya gibi iller 70-74 yıl aradan sonra CHP’nin kazandığı bölgeler arasındaydı. Ayrıca Elbistan, Bursa, Amasya, Adıyaman, Kastamonu, Şehitkamil, Toroslar, Üsküdar, Denizli, Beyoğlu, ve Sapanca gibi iller de uzun yıllardan sonra CHP’nin yönetimine geçti. Bu sonuçlar, seçimlerin sürprizlerle dolu geçtiğini ve CHP’nin belirli illerde uzun bir aradan sonra zafer kazandığını göstermektedir.

Haber kaynağının belirtildiği gibi, Haber7’nin verdiği bilgilere göre seçim sonuçları Türkiye siyaseti açısından önemli bir dönemeç olabilir. Bu sonuçlar, ülkenin ve yerel yönetimlerin geleceği üzerinde de etkili olabilir. Sonuçları sürpriz olan seçimler, Türkiye’nin siyasi yapısında değişikliklerin habercisi olabilir ve partiler arasındaki ilişkileri şekillendirebilir. Bu seçimler, Türkiye’nin geleceği ve siyaseti açısından önemli ipuçları barındırıyor olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de CHP’nin Uzun Aradan Sonra Aldığı Sürpriz Belediyeler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!