G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.148.440,08

Türkiye’de art arda depremler: Sismolog uyarıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin çeşitli illerinde son bir hafta içinde ardı ardına depremler meydana geldi. Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Bingöl ve Ankara, sallantıların hissedildiği bölgeler arasında yer aldı. Sismologlar, deprem risk haritası konusunda sürekli güncel bilgiler paylaşarak halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. Japon deprem uzmanı ve inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, son zamanlardaki depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Moriwaki, “Türkiye’deki deprem aktiviteleri art arda gerçekleşiyor. 33 yıldır burada yaşayan biri olarak, depremlerin bu kadar sık yaşandığını ilk defa görüyorum” dedi. Moriwaki, Türkiye’nin deprem riskine karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vermeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, eski ve dayanıksız binaların acilen güçlendirilmesi gerektiğini de hatırlattı.

Yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’deki fay hatları üzerinde özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı’nın geçtiği bölgelerin sismik aktiviteler açısından riskli olduğu belirlendi. Moriwaki, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana gibi illerin özel önlemler alması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Kıbrıs’ta olası bir büyük depremin yaşanabileceği uyarısını da yapan Moriwaki, yetkilileri ve halkı bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Türkiye’nin deprem riskine karşı daha hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Moriwaki, geçmişte yaşanan depremlerden çıkarılan derslerin bir an önce uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’de yaşanan art arda depremler, deprem bilincinin önemini bir kez daha ortaya koydu. Halkın bu konuda bilinçlenmesi, yetkililerin ise gerekli önlemleri alması gerekiyor. Moriwaki’nin uyarıları dikkate alınarak, deprem riskine karşı daha hazırlıklı olmak için adımlar atılmalıdır. Son yaşanan depremler, büyük bir felaketin habercisi olabilir ve bu nedenle önlem almak kaçınılmaz hale gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’de art arda depremler: Sismolog uyarıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!