G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Seçimini İmamoğlu Kazandı, Genç İtiraz Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Seçimi, Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlık etti ve birliğin 2023 yılı faaliyet raporu ile 2023 yılı bütçe kesin hesabı ele alındı. Hakkari Belediye Başkanlığı’na İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atanması nedeniyle gerginlik yaşandı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç aday oldu. İmamoğlu, 515 oy alarak seçimi kazandı, Genç ise 250 oy aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TBB Meclis Seçimi’nde birliğin yeni başkanı seçildi. Yaptığı teşekkür konuşmasında, belediye başkanlığı listelerinin belirlenmesi sürecinde yaşanan sıkıntılara değinerek, AK Parti’den onay alamadığını belirtti. Belediye Başkanı İmamoğlu, TBB’nin eşitlikçi ve demokratik bir anlayışla çalışması gerektiğini vurgulayarak, birlikte daha verimli çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

TBB’nin yeni yönetiminin belirlendiği Meclis Toplantısı’nda seçimi kaybeden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise kurul toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Genç, seçimler sonucu oluşan encümen yapısının Türkiye Belediyeler Birliği’ni CHP ile DEM Parti’nin birliği haline dönüştürdüğünü iddia etti. Adaylığını, demokratik sürecin işlememesine karşı bir tepki olarak ortaya koyduğunu ve mevcut yapıya itiraz ettiklerini ifade etti. Genç, Türkiye Belediyeler Birliği’nin artık Türkiye Belediyeler Birliği olmaktan çıkıp, CHP ve DEM Parti’nin birliği haline geldiğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun seçimin ardından yapmış olduğu teşekkür konuşması ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç‘in basın açıklamasındaki eleştiriler, TBB Meclis Seçimi’nin ardından gündemdeki yerini korudu. Tüm bu gelişmelerin ardından, Türkiye Belediyeler Birliği’nin geleceğine dair nasıl bir yol haritası çizileceği merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Seçimini İmamoğlu Kazandı, Genç İtiraz Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!