G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Türk Sinemasının Dev İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının 88 yaşındaki ünlü ismi Türker İnanoğlu, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türker İnanoğlu’nun vefatını sosyal medya hesabından duyurarak sevenlerine başsağlığı diledi.

Türker İnanoğlu, 1936 yılında Safranbolu’da dünyaya geldi. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda öğrenim gördü ve burada sinema alanına adım attı. Oyuncu Filiz Akın ile yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya gelirken, daha sonra Gülşen Bubikoğlu ile evlendi ve Zeynep isminde bir kızı oldu. Ünlü yönetmenler Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer ile birlikte çalışan Türker İnanoğlu, 1960 yılında Köyde Bir Kız Sevdim filmiyle yönetmenlik kariyerine başladı.

1960 yılında kurduğu Erler Film şirketiyle birçok yapıma imza atan İnanoğlu, aynı zamanda Ulusal Video şirketini ve bir televizyon stüdyosunu da hayata geçirdi. Atlas Sineması, Kent Sineması ve Boğaziçi Sinemaları’nın sahibi olan Türker İnanoğlu, 2005 yılında Türker İnanoğlu Maslak Show Center’ı İstanbul Maslak’ta açtı.

Yapımcı ve yönetmen olarak birçok esere imza atan Türker İnanoğlu, Türk sinemasına önemli katkılarda bulundu. Aşk Mücadelesi, Hancı, Yumurcak, Karateci Kız, Zübük, Arka Sokaklar gibi yapımların yapımcılığını üstlendi. Ayrıca Cambaz Kızın Aşkı, Senden Ayrı Yaşayamam, Yolcu, Satılık Kalb, Bekarlık Sultanlıktır, Ölmek mi Yaşamak mı gibi filmlerin yönetmenliğini yaptı.

Türk sinemasının değerli ismi Türker İnanoğlu, sanat dünyasında iz bırakan eserleri ve yapımlarıyla hatırlanmaya devam edecek. Türk sinemasına katkılarıyla unutulmayacak olan İnanoğlu, Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak anılmaya devam edecek. Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Sinemasının Dev İsmi Türker İnanoğlu Hayatını Kaybetti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!