USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Türk Gastronomi Dünyası Gastroshow’da Buluştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(01.06.2024, İstanbul) Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlenen Gastroshow, 30-31 Mayıs tarihlerinde Türkiye’nin önde gelen gastronomi isimlerini bir araya getirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Türk gastronomi dünyasının geleceği için önemli fikirler sundu.

İki Gün Süren Gastronomi Zirvesi

Gastroshow, Türkiye’nin gastronomi alanındaki önemli isimlerini bir araya getirerek, uluslararası mutfaklardan modern Türk mutfağına, sokak lezzetlerinden sağlıklı beslenmeye, gastronomi turizminden sanat gastronomisine kadar birçok konuyu masaya yatırdı.

Açılış Panelinde Gastronomi Turizmi Konuşuldu

Etkinliğin açılış paneli “Dünya’da Gastronomi Turizmi ve Türkiye Gücü” başlığıyla gerçekleşti. Topkapı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emre Alkin moderatörlüğündeki panelde, Azerbaycan Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu Başkanı Tahir Amiraslanov, Rusya Restoranlar ve Otelciler Federasyonu Başkanı İgor Bukharov ve Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf konuşmacı olarak yer aldı. Ardından Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ve Şef Somer Sivrioğlu özel bir oturum gerçekleştirdi.

Uluslararası Mutfaklar ve Sokak Lezzetleri Masaya Yatırıldı

Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe’nin moderatörlüğündeki “Uluslararası Mutfak ve Sokak Lezzetleri” panelinde, Develi Lokantası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Develi, Sabırtaşı Restoran Sahibi Mustafa Topçuoğlu ve Başyazıcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Esra Sinanoğlu’nun modere ettiği “Modern Türk Mutfağı” panelinde ise Şef Murat Bozok, Günaydın Restoran Zinciri Kurucusu Cüneyt Asan ve Feriye Lokantası Şefi Birkan Erköylü bir araya geldi.

İklim Değişikliği ve Sağlıklı Beslenme Ele Alındı

“Sağlıklı Beslenme ve Dünyadaki İklim Değişikliğinin Yemeklere Etkisi” paneli, Çevre Mühendisi ve Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Efsun Dindar’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Panelin konuşmacıları arasında Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, INOKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Türk roman yazarı Sema Soykan ve Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Koçulu yer aldı.

Gastronomi Turizmindeki Yeni Trendler Masaya Yatırıldı

Günün son paneli olan “Gastronomi Turizmindeki Yeni Trendler” paneli, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe moderatörlüğünde gerçekleşti. Pronto Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Gastronomi Yazarı-Kahve Uzmanı Cenk Girginol ve Espressobar Kurucu Ortağı Sam Çeviköz konuşmacı olarak yer aldı.

İkinci Gün Sanat, Sürdürülebilirlik ve Marka Şehirler Konuşuldu

Zirvenin ikinci gününde, sanatçı Tamer Levent, seyahat yazarı Chantal Cooke ve Dünya Gastronomi Derneği Başkanı Erik Wolf’ün özel oturumuyla başlandı. “Sanat Gastronomi ve Sanatın Önemi” panelinde ise Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, oyuncu Hakan Meriçliler, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Turgay Bucak ve Muuto Kurucusu Umut Karakuş konuşmacı oldu.

“UN Women / Kadın ve Gastronomi” panelinde Eko Turizm Lideri Bedriye Berber Engin, İzbeli Çiftliği Sahibi Serdar İzbeli ve Hodan Kurucusu Çiğdem Seferoğlu yer aldı. Ayrıca, “Sanat ve Gastronomide Sürdürülebilirlik” panelinde T.C. Ticaret Bakanlığı, Meat Burger ve Tepe Gurme- Crowne Plaza temsilcileri konuştu.

Zirvenin son oturumu “Şehirlerin Markalaşmasında Gastronomi Turizmi” başlığıyla gerçekleşti. TÜRSAB Eski Başkanı Başaran Ulusoy moderatörlüğündeki panele, Tur Andiamo, HIS Business Solutions, Plantur ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı.

Gastroshow 2024, Türk gastronomi dünyasının en önemli buluşma noktası oldu. İki gün boyunca yapılan oturumlar ve paneller, sektörün geleceğine yön verecek çok önemli fikirler sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türk Gastronomi Dünyası Gastroshow’da Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!