G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,85
EURO/USD1,10
BIST8.975,23
Petrol78,06
GR. ALTIN2.901,24
BTC2.123.464,59

TİP Lideri Erkan Baş Vergi Kaçakçılarını Eleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Partisi lideri Erkan Baş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 1993 yılında Sivas’ta ve 4 yıl önce Hendek’te hayatını kaybedenler için başlayan Baş, vergi sistemi hakkında sert eleştirilerde bulundu. AKP hükümetine yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Baş, vergi kaçıran siyasi isimlere de dikkat çekti. Özellikle Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP İstanbul Milletvekili Levent Soylu’nun vergi ödememesine ilişkin detaylar verdi.

Baş, vergi sisteminin halkı zor durumda bıraktığını ve özellikle özel hastanelerin vergiden muaf tutulmasının adaletsizliğine vurgu yaparak, bu durumu eleştirdi. Özel şirketlerin ise düşük vergilerle büyük ciro elde ettiğine dikkat çeken Baş, örnekler vererek durumu açıkladı. Osmangazi Köprüsü’nden gelir elde eden bir şirketin vergilerini ödememesine de dikkat çeken Baş, devletin vatandaşların vergileriyle bu sistemi finanse ettiğinin altını çizdi.

Erkan Baş ayrıca yurt dışına çıkan vatandaşlardan vergi alınması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın jetlerinden vergi alınıp alınmadığını sorguladı. Çok kazananlardan daha fazla vergi alınması gerektiğini savunan Baş, Türkiye’de vergi sisteminin adaletsiz olduğunu ifade ederek, garsonların bahşişlerinden bile vergi alınmaya çalışıldığını dile getirdi.

TİP lideri Erkan Baş’ın yapmış olduğu bu açıklamalar, vergi sistemiyle ilgili önemli eleştiriler içeriyor. Baş’ın açıklamalarıyla vergi adaletsizliği konusu yeniden gündeme geldi ve tartışmalara neden oldu. Baş’ın eleştirileri, vergi mükellefleri ve genel kamuoyu tarafından da dikkatle takip edilmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TİP Lideri Erkan Baş Vergi Kaçakçılarını Eleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!