G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

TCG Kınalıada, 20 Ülkeye Demirliyor: 4,5 Ay sürecek Özel Seyir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCG Kınalıada, 4,5 aylık bir seyir sürecine başlayarak 20 ülkeye demirleyecek. Geminin rotası, Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla yola çıkan ve 1889’da kayalıklara çarparak batan Ertuğrul Fırkateyni’nin benzer bir rotayı izleyeceği Japonya’nın çeşitli kentlerini kapsayacak. TCG Kınalıada’nın ilk durağı Suudi Arabistan’ın Cidde kenti olacak ve seyahat boyunca Cibuti, Somali, Maldivler, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Tayland, Çin Halk Cumhuriyeti, Güney Kore ve diğer ülkelerin limanları da ziyaret edilecek.

TCG Kınalıada’nın seyrini anlatan geminin komutanı Deniz Yarbay Serkan Doğan, Ertuğrul Fırkateyni’nin tarihi seyrini ve Japonya’daki anıtını detaylı bir şekilde aktardı. Ayrıca, geminin sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerle Türk Deniz Kuvvetleri’ni temsil edeceğini belirtti. Törende Türk şehitliklerinde anma törenleri düzenleneceği de duyuruldu.

Ertuğrul Fırkateyni’nin anısını yaşatarak Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücünü ve Türk savunma sanayisinin başarılarını yansıtacak olan TCG Kınalıada, denizcilik tarihinde önemli bir yer işgal edecek. Seyahat süresince Türk şehitliklerinde yapılacak anma törenleriyle Türk-Japon ilişkilerinin ve Ertuğrul Fırkateyni’nin seyrinin anlamı da vurgulanacak. Gemideki imkan ve kabiliyetlerle sadece Türkiye’yi değil, dünya genelinde Türk Deniz Kuvvetleri’nin etkinliğini de göstermeyi amaçlayan TCG Kınalıada, Japonya seyahatiyle uluslararası alanda önemli bir rol üstlenecek.

TCG Kınalıada’nın 20 ülkeye yapacağı seyahatin detayları merakla beklenirken, geminin Ertuğrul Fırkateyni’nin izinden gitmesi ve benzer rotayı takip etmesi tarihi bir anlam taşıyor. Türk Deniz Kuvvetleri’nin gücünü ve Türkiye’nin denizcilik alanındaki başarılarını yansıtacak olan TCG Kınalıada, uluslararası alandaki etkinliğini arttırmak ve Türk-Japon ilişkilerini güçlendirmek için önemli bir adım atıyor. Özellikle Türk savunma sanayisinin gelişimini gösteren gemi, Japonya seyahatiyle dünya genelinde dikkatleri üzerine çekecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCG Kınalıada, 20 Ülkeye Demirliyor: 4,5 Ay sürecek Özel Seyir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!