G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

TBMM’de Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yeni Düzenleme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de salı günü başlayacak olan haftalık oturumda, Sermaye Piyasası Kanunu’nda değişiklik yapılması planlanıyor. Kripto varlık hizmet sağlayıcıları artık faaliyetlerine başlamadan önce SPK’dan resmi izin almak zorunda olacaklar. İzinsiz faaliyet gösterenler için ciddi yaptırımlar öngörülüyor. Faaliyetlerin izinsiz sürdürülmesi halinde üç ile beş yıl arasında hapis cezası ve 5 bin ile 10 bin gün arasında adli para cezası uygulanabilecek.

Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının yönetici kadrosu, zimmet suçu kapsamında 8 ile 14 yıl arasında hapis ve en fazla 5 bin günlük adli para cezasına çarptırılabilir. Platformların yıllık kazançlarının %1’i SPK’ya, bir diğer %1’i ise Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na aktarılacak. Ödemeler, her yılın Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacak.

Kripto varlık hizmeti sunan şirketler, yasalar yürürlüğe girdikten bir ay içinde faaliyet izni için başvuruda bulunacak ya da müşterilerin haklarını koruyarak üç ay içinde faaliyetlerini sonlandıracaklarını taahhüt edecekler. Yurt dışında faaliyet gösteren kripto varlık hizmet sağlayıcıları ise üç ay içinde Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmak zorunda olacaklar.

AK Parti Hatay Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, “dijital telif hakları” konulu bir toplantı düzenleyecek. Bu toplantıda Google’ın üst düzey temsilcileri de komisyon üyeleri tarafından dinlenecek. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı yetkilileri, hükümlü ve tutukluların aldığı sağlık hizmetleri konusunda İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nu bilgilendirecekler.

Meclis’te siyasi partilerin grup toplantıları salı ve çarşamba günleri yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Kurban Bayramı tatilinin ardından meclis çalışmalarına dönüş yapacak ve kendi partisinin grup toplantısında bir konuşma yapacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM’de Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcılarına Yeni Düzenleme!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!