G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.834,89
BTC2.141.579,88

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Yeni Anayasa ve İç Tüzük İçin Çağrı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’te milletvekilleriyle yapılan iftar programında bir konuşma gerçekleştirdi. Kurtulmuş, konuşmasında önemli mesajlar vererek yeni anayasa ve Meclis İç Tüzüğü yenileme konularına vurgu yaptı. 28’inci dönem Meclis’in temel sorumluluklarının bu konularda olduğunu belirten Kurtulmuş, iç tüzük yenileme sürecinin önemine değindi. Aynı zamanda yeni anayasanın gerekliliğinden bahsederek, Türkiye’nin katılımcı ve güçlü bir anayasa yapma fırsatının bu Meclis’te olduğunu vurguladı.

Meclis Başkanı Kurtulmuş, iç tüzük yenilenmesi ve yeni anayasa oluşturulması süreçlerinde partiler arasında diyalogun önemli olduğunu belirtti. Yıllardır süregelen iç tüzük tartışmalarının sona erdirilerek yeni bir iç tüzüğün oluşturulması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, Meclis’in bu dönemde daha etkin ve verimli çalışması için bu adımların atılması gerektiğini dile getirdi.

Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin bugünkü demokratik yapısını daha da güçlendirmek adına anayasa değişikliğinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Mevcut Anayasa’nın 1980 ve 1960 darbelerine ait izleri taşıdığını dile getiren Kurtulmuş, Türkiye’nin sivil siyasetin bu karanlık geçmişten arınması gerektiğini vurguladı. Anayasa değişikliği sürecinin demokratik standartları yükseltmek için gerekliliğine dikkat çeken Kurtulmuş, Meclis üyelerinden oluşacak geniş bir ittifakla yeni anayasanın oluşturulabileceğine inancını dile getirdi.

Başkan Kurtulmuş, yeni anayasa sürecinde milletin iradesinin ön planda olması gerektiğini vurgulayarak, milletin beklentilerini karşılayacak bir anayasa yapılması gerektiğini belirtti. Meclis’in sorumluluklarını yerine getirerek Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, bu sürecin milletin güvenini kazanacak bir şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.

Sonuç olarak, Numan Kurtulmuş’un Meclis’teki iftar programında yaptığı konuşmada yeni anayasa ve Meclis İç Tüzüğü yenileme süreçlerine vurgu yaparak, Türkiye’nin demokratikleşme ve güçlenme hedeflerine ulaşması için gerekli adımların atılması gerektiğini dile getirdiği görülmektedir. Meclis üyelerinden ve siyasi partilerden oluşacak işbirliği ve uzlaşı sayesinde yeni anayasa ve iç tüzük oluşturulması sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanabileceğine inancını dile getirmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Yeni Anayasa ve İç Tüzük İçin Çağrı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!