G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

STM’nin Millî İHA’sı BOYGA İlk İhracatını Gerçekleştirdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk savunma sanayisinin öncü kuruluşlarından biri olan STM tarafından geliştirilen ve terörle mücadelede önemli bir rol üstlenen İnsansız Hava Aracı (İHA) BOYGA, ilk ihracatını gerçekleştirdi. STM tarafından millî imkanlarla geliştirilen Havan Mühimmatı Taşıyan Döner Kanatlı İHA BOYGA, Türkiye’den sonra Afrika kıtasından bir ülkeye ihracatını gerçekleştirdi. İlk ihracat sözleşmesi imzalandı ve teslimatların 2024 yılında tamamlanması planlanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine 2022 yılında giren BOYGA, terörle mücadele, sınır ötesi operasyonlar ve uluslararası tatbikatlarda başarılı bir şekilde görev almıştı.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen Taktik Mini İHA ailesinin uluslararası alanda da başarılı olduğunu belirtti. STM’nin diğer ürünleri olan KARGU, TOGAN ve ALPAGU‘nun başarılı ihracatlarından sonra BOYGA’nın da Afrika’ya yapılan ilk ihracatını gerçekleştirdiklerini vurguladı. Güleryüz ayrıca, BOYGA’nın özelliklerini vurgulayarak sahada büyük bir avantaj sağladığını belirtti.

BOYGA, üzerinde taşıdığı 81 mm havan mühimmatı ile hedefleri tam isabetle vurabilen bir İHA olarak öne çıkıyor. Terörle mücadele ve asimetrik savaş ortamlarında etkili bir şekilde kullanılabilen BOYGA, 30 dakika havada kalma süresine sahip. Ayrıca, 3000 metre maksimum uçuş irtifası ve 10 kilometre menzile sahip olan BOYGA, 17 kg ağırlığıyla tek bir asker tarafından taşınabiliyor. Mühimmat sistemi entegrasyonu ise MKE iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

BOYGA’nın sahip olduğu sistem yetenekleri ve yeterlilikler arasında dikey kalkış ve iniş, hızlı kurulum süresi, gece ve gündüz görev yapabilme yeteneği, düşük RCS‘ye sahip platform tasarımı, yüksek performanslı navigasyon ve uçuş kontrol sistemi, tek er tarafından çalıştırılabilme, otonom görev yürütme, güvenli mühimmat bırakma mekanizması tasarımı gibi özellikler bulunuyor. Türk savunma sanayisinin gücünü uluslararası arenada da kanıtlayan BOYGA’nın başarılı ihracatları devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
STM’nin Millî İHA’sı BOYGA İlk İhracatını Gerçekleştirdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!