G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Slovakya’da Meclis Başkanı Peter Pellegrini Cumhurbaşkanı Seçildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Slovakya’da yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda, Meclis Başkanı Peter Pellegrini rakibi eski diplomat Ivan Korkov’u geride bırakarak zafer elde etti. Yaklaşık 4,3 milyon seçmenin bulunduğu ülkede ilk tur 24 Mart’ta yapılmış ve ikinci tur Pellegrini ile Korkov arasında geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 53,24’ünü alarak seçimi kazanan Pellegrini, Slovakya’nın yeni cumhurbaşkanı oldu. Seçime yaklaşık olarak seçmenlerin yüzde 60’ı katıldı ve Korkov ise oyların yüzde 46,76’sını aldı.

Peter Pellegrini’nin seçilmesiyle, Başbakan Robert Fico’nun desteklediği adayın cumhurbaşkanlığı görevini üstleneceği belirlendi. Yenilgiyi kabul eden Ivan Korkov, Pellegrini’ye tebriklerini ileterek seçim sonucunu onayladı. Ayrıca mevcut Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova da Pellegrini’yi arayarak zaferini kutladı. Caputova’nın görevini 15 Haziran’da devredeceği de belirtildi.

Seçim sonuçlarına göre, Slovakya’nın yeni cumhurbaşkanı Meclis Başkanı Peter Pellegrini oldu. Yüzde 53,24 oranında oy alan Pellegrini, rakibi Ivan Korkov’u geride bırakarak zafer elde etti. 4,3 milyon seçmenin katıldığı seçimde, yüzde 60 gibi büyük bir katılım oranı sağlandı. Bu sonuçlarla Başbakan Fico’nun desteklediği Pellegrini, 5 yıllık cumhurbaşkanlığı görevini üstlenecek.

Mevcut Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova’nın da seçim zaferini kutlamasıyla birlikte, Slovakya’da siyasi atmosferde yeni bir dönemin başlayacağı gözlemleniyor. Ivan Korkov’un yenilgiyi kabullenmesi ve Pellegrini’ye tebriklerini ileterek siyasi olgunluk göstermesi de dikkat çekti. Seçim sonrası ülkede yapılacak değişiklikler ve yeni dönemdeki politikalar merakla bekleniyor. Peter Pellegrini’nin cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Slovakya’nın önümüzdeki dönemde nasıl bir yönetim anlayışı benimseyeceği de merak konusu oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Slovakya’da Meclis Başkanı Peter Pellegrini Cumhurbaşkanı Seçildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!