USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Müzesi: Doğanın Zenginlikleri Sergileniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin yerleşkesinde bulunan 4 Eylül Kültür Merkezi’nde oluşturulan müze, jeolojik, fosil, bitki ve hayvan örneklerini içeren geniş bir koleksiyona sahip. Bu müzede genel olarak Sivas’a özgü örneklerin yanı sıra ülkenin farklı bölgelerinden ve yurt dışından getirilen fosiller de yer alıyor. Müze Şubat 2022’de ziyarete açılmış olup 1000 metrekarelik bir alana kuruldu. Müzenin Tabiat Tarihi Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nazire Özgen Erdem, Sivas’ın maden kenti olmasından dolayı madenlere ait örneklerden, minerallere, kayaçlara ve fosillere kadar geniş bir yelpazede materyali ziyaretçilere sunulduğunu belirtti. Ayrıca günümüz doğasına ait bitki ve hayvan örnekleri de sergilenmektedir.

Erdem, müzeyi ziyaret eden öğrencilere ekosistemler hakkında bilgi verdiklerini ve müzenin ‘özel müze’ statüsüne sahip tek müze olduklarını söyledi. Müzenin amacının eğitim ve araştırma olduğunu vurgulayan Erdem, müzede bilimsel altyapıya dayalı çalışmalar yapıldığını ve öğrencilere nitelikli eğitim imkanı sunduklarını belirtti. Müzeye en çok ilginin fil fosiline ait kemiklerden oluşan fosiller köşesinden geldiğini ifade eden Erdem, aynı zamanda Sivas ve çevresinde bulunan deniz yıldızı, deniz kestanesi ve 540 milyon yıl öncesine ait balık fosillerinin de ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandığını söyledi.

Müze Müdürü Erdem, müzenin açılmasının ardından yoğun bir şekilde eğitim çalışmaları yürütüldüğünü belirtti. Özellikle öğrencilerin teorik bilgilerini müzede uygulamalı olarak pekiştirdiklerini ve böylece nitelikli bir eğitim deneyimi sunduklarını dile getirdi. Müzede en büyük ilginin fil fosiline ait fosil kemiklerin çektiğini aktaran Erdem, ayrıca Sivas’ta 9-10 milyon yıl önce yaşamış bir filin fosil kemikleri, deniz kestanesi ve deniz yıldızı fosilleri ile 540 milyon yıl öncesine ait balık fosillerinin de ziyaretçiler arasında popüler olduğunu sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Müzesi: Doğanın Zenginlikleri Sergileniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!