G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Şırnak’ta 15 Günlük Açık Alan Yasakları Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kent genelinde 3 Nisan itibariyle açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlere 17 Nisan saat 23.59’a kadar yasak getirildiği duyuruldu. Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması gibi etkinliklerin ve ilimiz genelinde yapılacak olan eylem ve etkinliklere katılmak amacıyla toplu olarak ilimiz dışından gelecek olan kişiler ile il merkezi ve ilçeler arası toplu olarak giriş çıkışların tüm il sınırları içerisinde 15 gün süreyle yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurtmak, dron veya paramotor gibi hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, el ilanı, sticker, broşür ve benzeri dağıtılması, afiş ve pankart asılması gibi etkinliklerin de yasaklandığı vurgulandı. Yasak kapsamında, Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere tüm il sınırları içerisinde 3 Nisan 2024 günü saat 00.01’den 17 Nisan 2024 günü saat 23.59’a kadar her türlü toplu eylem ve etkinliklerin gerçekleştirilmesinin yasaklandığı ifade edildi.

Halkın can ve mal güvenliğini korumak ve kamu düzenini sağlamak amacıyla alınan yasak kararına uymayanların hukuki işlemle karşı karşıya kalacağı belirtildi. Ayrıca, yasak süresince herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda vatandaşların Valilik ve Kaymakamlık makamlarına başvurmaları gerektiği bildirildi. Şırnak Valiliği tarafından alınan bu kararın il genelinde huzur ve güvenliği sağlayacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şırnak’ta 15 Günlük Açık Alan Yasakları Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!