G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.173.859,27

Sincan’da Mahsur Kalan Kadının Kurtarılma Anı Kameraya Yansıdı: Belediye Ekiplerinden Hızlı Müdahale!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Sincan ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen şiddetli sağanak yağış nedeniyle 250. Cadde’de mahsur kalan bir kadın, belediye ekipleri tarafından kurtarıldı. Yaklaşık 2 saat boyunca cadde ortasında mahsur kalan kadın, ekiplere ait kepçe yardımıyla kurtarıldı. Ankara genelinde ise Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurmuştu. Bu uyarı doğrultusunda Ankara’nın çeşitli ilçelerinde yağışlar etkisini gösterdi ve özellikle Ayaş D140 karayolunda çok sayıda araç sular altında kaldı.

Yağışlar nedeniyle Ankara genelinde birçok sürücü ve yolcu araçlarıyla mahsur kaldı ve bazıları araçlarını terk ederek güvenli bölgelere ulaşmaya çalıştı. Yolda mahsur kalan vatandaşlar, uzun süreli bekleyişin ardından ekiplerin yardımıyla kurtarıldı. Vatandaşlardan bazıları, uyarılara rağmen hazırlıksız olduklarını belirtirken, evlerine ulaşmakta zorlandıklarını dile getirdiler. Ankara’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle aynı zamanda Sincan ilçesi Törekent Mahallesi Ayaş yolunda sel suları yarım metreye kadar yükseldi ve birçok araç suya gömüldü.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde de yaşanan aşırı yağışlar sonucunda yollar göle döndü ve çok sayıda iş yerine su doldu. Yerköy’de yaşanan bu durum sürücülerin ve vatandaşların normal yaşamlarını olumsuz etkiledi. Benzer şekilde Kayseri’de de öğle saatlerinde şiddetli rüzgar ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, bazı evlerin çatıları uçtu ve araçlar sular altında kaldı. Erzincan, Erciş, Çankırı ve Niğde gibi birçok ilde de yaşanan yağışlar ve fırtınalar nedeniyle çeşitli hasarlar meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan rapora göre, ülkemizin birçok bölgesinde sağanak yağışların etkili olacağı ve kuvvetli yağışların yaşanabileceği uyarısı yapıldı. 9 Haziran 2024 Pazar günü için yapılan uyarılarda ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ankara’nın yanı sıra diğer birçok ilde de benzer uyarılar yapıldı.

Sonuç olarak, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yaşanan aşırı yağışlar ve fırtınalar nedeniyle birçok vatandaş mağdur oldu. Meteoroloji tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri alması önem arz etmektedir. Yaşanan olumsuz hava koşullarının etkilerinin azaltılması için ekipler çalışmalarını sürdürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sincan’da Mahsur Kalan Kadının Kurtarılma Anı Kameraya Yansıdı: Belediye Ekiplerinden Hızlı Müdahale!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!