G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.491,24

SimSimi Uygulaması Çocukları Tehdit Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mavi Balina oyunundan sonra çocuklar için yeni bir tehlike ortaya çıktı. SimSimi adlı yapay zeka uygulaması, kendini çocuk olarak tanıtan yetişkinlerin çocukları cinsel içerikli mesajlarla, tehditlerle ve şantajlarla rahatsız ettiği ortaya çıktı. Ebeveynler endişe içinde, çocuklarının güvenliğini tehlikeye atacak bu durumu öğrendiler. SimSimi, kullanıcılarla konuşan ve sohbet eden bir yapay zeka uygulamasıdır. Ancak uygulamanın içeriğinde çocuklara uygun olmayan diyaloglar bulunmaktadır ve konum özelliği sayesinde kullanıcıların adreslerini öğrenebilmektedir. Bu durum çocukları ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakmaktadır.

Haber Kontak Sosyal Medya Uzmanı, 14 yaşındaki bir kız çocuğu profiliyle uygulamaya kaydolduğunda yüzlerce pedofili içerikli mesaj aldığını ve çocuklar için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti. Kullanıcılar arasında peş peşe gelen cinsel içerikli teklifler, pedofililerin bu uygulamada kol gezdiklerini göstermektedir. Uygulamanın mesajlaşma bölümünden 18 yaş altındaki çocuklardan müstehcen fotoğraflar isteyenlerin bulunması ise korkutucudur.

SimSimi uygulaması, Android ve İOS marketlerinde milyonlarca kez indirilmiştir ve çocukları hedef alan tehlikeler barındırmaktadır. Uygulamanın yapay zekası da ayrı bir risk unsuru oluşturmakla beraber asıl tehlike, yaşlarını küçük gösteren ve pedofililerin bulunduğu kullanıcılardadır. Çocuklardan fotoğraf veya adres isteyen, hatta buluşma teklif eden kullanıcıların sayısı oldukça fazladır.

Uzmanlara göre, aileler çocuklarının sosyal medya uygulamaları kullanımını yakından takip etmeli ve bu tür tehlikelerden korumalıdır. Çocuklarının psikolojilerinde herhangi bir değişiklik fark eden aileler, konuyla ilgili profesyonel yardım almalıdır. Ayrıca, çocuklara internet kullanımı konusunda eğitim verilmeli ve güvenliği sağlamak adına önlemler alınmalıdır. Ailelerin dikkatli ve bilinçli olması, çocukların bu tür tehlikelere karşı korunmaları açısından önemlidir.

SimSimi uygulaması gibi tehlikeli platformlardan çocukları korumak için ailelerin bilinçli ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu tür uygulamaların çocukların güvenliğini tehdit ettiği gerçeği göz önünde bulundurularak, gereken önlemlerin alınması ve çocukların eğitilmesi büyük önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SimSimi Uygulaması Çocukları Tehdit Ediyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!