G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,59
CNY4,85
GBP44,88
EURO/USD1,10
BIST8.935,73
Petrol76,63
GR. ALTIN2.886,54
BTC2.131.081,29

SETA’nın Gazetecileri Fişlediği Raporu Skandala Yol Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SETA tarafından hazırlanan bir raporda, gazetecilerin ajan ve hain olarak nitelendirildiği ve fişlemeye çalışıldığı ortaya çıktı. Raporda, yurt dışı kaynaklı medya kuruluşlarında çalışan gazetecilerin devlete ve millete karşı işlenmiş suçlarla ilişkilendirilmeye çalışıldığı bilgisi yer aldı. Zafer Arapkirli, raporda “Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları” kategorisinde yer aldı.

Gazeteci Zafer Arapkirli, SETA’nın Avrupa Birliği’nden fon aldığını belirterek eleştirilerini dile getirdi. Arapkirli, SETA’nın sicili temiz olan gazetecilere terbiyesizlik yaptığını ve bu durumu sert bir dille eleştirdi. Ayrıca SETA’nın AB’den fon aldığını açıklayan Arapkirli, SETA Başkanı Burhanettin Duran’a da sert sözlerle seslendi.

Burhanettin Duran, SETA’nın hazırladığı rapor nedeniyle gazetecilere ajan suçlaması yaptığı halde, daha sonra yabancılardan fon aldıklarının ortaya çıkmasıyla Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na atandı. Bu durum pek çok kişi tarafından eleştiri konusu oldu.

SETA’nın 2019 yılında yayımladığı raporda, gazetecilerin özgeçmişleri ve daha önce çalıştıkları kurumlar detaylı bir şekilde paylaşıldı. Rapora tepki gösteren pek çok gazeteci ve siyasetçi, SETA’ya dava açtı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, SETA’nın gazetecileri fişlediği iddiasıyla ilgili olarak “suç unsuru bulunmadığı” gerekçesiyle harekete geçmedi. Bu durum, SETA’nın gazetecileri fişlemesi konusunda tepkilerin artmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SETA’nın Gazetecileri Fişlediği Raporu Skandala Yol Açtı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!