G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.136.657,49

Şehitkamil’de 4 Ton Sahte Gıda Ele Geçirildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil ilçesinde gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerde, Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri iş birliğiyle Sanayi Mahallesi’nde bir iş yerinde gıda güvenliğine ilişkin ciddi ihlaller tespit edildi. Denetimler sonucunda iş yerinde, insan sağlığı için risk oluşturan 4 ton bozulmuş, kokuşmuş ve güvenilirliğini yitirmiş nar ekşisi ve sumak ekşisi benzeri gıda ürünü ele geçirildi. Bu ürünler, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından çöp transfer merkezine götürülerek imha edildi. Ayrıca, iş yerine yasal işlem başlatıldı.

Şehitkamil Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bu tür denetimleri düzenli olarak sürdüreceğini belirtti. Halkın sağlığı ve güvenliği için yapılan denetimlerin, sağlıksız ve güvensiz gıda ürünlerinin piyasaya sürülmesini engellemeye yönelik olduğu vurgulandı.

Denetimlerde elde edilen sonuçlar, vatandaşların tükettikleri gıda ürünlerinin güvenilirliğine ve sağlıklarına önem vermeleri gerektiğini bir kez daha gösterdi. Çeşitli sağlık sorunlarının kaynağı olabilecek bozuk ve güvenilirliğini yitirmiş gıda ürünlerine karşı dikkatli olunması, yetkililerin uyarı ve denetimlerine de duyarlılık gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, Şehitkamil Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün iş birliğiyle gerçekleştirilen denetimlerin, halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda tedarikini sağlamak amacıyla sürekli olarak devam edeceği belirtildi. Bu tür denetimlerin önemi, sağlıklı ve güvenilir gıda ürünlerinin tüketilmesini teşvik etme noktasında büyük bir rol oynuyor. Bu kapsamda, denetimlerin etkin bir şekilde sürdürülmesi ve ihlallerin gerekli şekilde cezalandırılması, halkın sağlığını korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehitkamil’de 4 Ton Sahte Gıda Ele Geçirildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!