USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.242.064,97

Savunma Bakanı Gallant, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa açıklamasına sert tepki gösterdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Savunma Bakanı Yaov Gallant, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya giriş konusundaki açıklamalarına tepki gösterdi. Ben-Gvir, Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girişini istemediğini söylemiş, bu durum Gallant’ın dikkatini çekmişti. Gallant, merkez komutanlık karargahında güvenlik durum değerlendirme toplantısına katılarak, İran, Hizbullah ve Hamas’ın bölgeyi kışkırtmak istediğini savundu. Gallant, bunun Eylül ayının ikinci perdesi olan 7 Ekim’e denk gelecek bir tarihte gerçekleşmek istendiğini ve bölgeyi karıştırmak istediklerini belirtti.

Gallant, bu duruma izin verilmemesi gerektiğini ve bölgenin sakinleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “İsteyen istediğini söyleyebilir ama bu sorumsuzluktur” dedi. Gallant, bu tür sorumsuz açıklamaların tansiyonu yükseltebileceğine dikkat çekti ve yetkililerin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Aksa’ya ramazan ayında girişlerin kısıtlanması talebiyle Ben-Gvir’e atıfta bulundu.

İsrail Başbakanlığı da Ben-Gvir’in talebini güvenlik gerekçesiyle değerlendirerek, Filistinlilerin Mescid-i Aksa’daki ibadetlerinin kısıtlanması kararını aldığını duyurdu. İsrail basınında çıkan haberlere göre, belirli yaşın altındaki Filistinlilerin Aksa’ya girişinin de engellenmesi düşünülmekte. Bu durumun kötüleşmesi halinde İsrail güçlerinin müdahale etmekte zorlanabileceği iddia edilmekte.

Mescid-i Aksa’ya giriş kısıtlamalarının 7 Ekim 2023’ten bu yana süregeldiği biliniyor. İsrail’in geçmişte Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri tansiyonu yükseltmiş, 2021 Ramazan ayındaki baskınlar çatışmalara yol açmıştı. Gerilimin artması sonucunda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları gerçekleşmiş ve bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Sonuç olarak, Gallant’ın Ben-Gvir’in talebine tepkisi ve Aksa’ya giriş kısıtlamalarının devam etmesi, bölgede gerilimi artırabilecek gelişmeler olarak değerlendirilmektedir. Yetkililerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Savunma Bakanı Gallant, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa açıklamasına sert tepki gösterdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!